Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър
Коментари Харесай

Вижте какво си казаха Блинкън и Лавров в Делхи днес

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветският външен министър Сергей Лавров приказваха в резюме в четвъртък на среща на висши дипломати от Г-20 в първата среща на високо равнище от месеци сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

Американски чиновници споделиха, че Блинкън и Лавров са разговаряли към 10 минути в коридорите на конференцията на Г-20 в Ню Делхи.

Кратката среща идва в миг, в който връзките сред Вашингтон и Москва внезапно се утежниха, до момента в който напрежението към войната на Русия с Украйна скочи.

Високопоставен американски чиновник сподели, че Блинкън е употребявал полемиката, с цел да уточни три точки на Лавров: че Съединени американски щати ще поддържат Украйна в спора толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да постави завършек на войната, че Русия би трябвало да анулира решението си да спре присъединяване си в Нов нуклеарен контракт СТАРТ и че Москва би трябвало да освободи арестувания американец Пол Уилън.

Служителят, който приказва с кореспонденти при изискване за анонимност, отказа да характеризира отговора на Лавров, само че сподели, че Блинкън не е останал с усещането, че ще има някаква смяна в държанието на Русия в близко бъдеще.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР