Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и другите външни

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и другите външни
Коментари Харесай

Министрите от Г-7 искат повече хуманитарни паузи за предоставяне на помощ на цивилни в ивицата Газа

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и другите външни министри от Г7 оповестиха единна позиция по отношение на войната сред Израел и Хамас. Те осъждат дейностите на Хамас и поддържат правото на Израел на самоотбрана. Министрите приканиха обаче за " филантропични паузи ", с които да се форсира даването на помощ на цивилни в линията Газа. 
Министрите от Г-7 потвърдиха твърдата си поддръжка за правото на Израел да се пази и да се стреми да подсигурява, че нападенията от 7 октомври в никакъв случай повече няма да се повторят. Проведохме задълбочени полемики по отношение на стъпките, които подхващаме за справяне с неотложните потребности на място. Всички се съгласихме, че филантропичните паузи ще допринесат за постигането на основни цели за отбрана на палестинските цивилни жители.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати

Срещата на Г-7 беше частично опит да се овладее филантропичната рецесия и в същото време да се предотврати задълбочаването на по-широките разлики по спора в Близкия изток. По време на срещата на дипломатите, от Организация на обединените нации оповестиха, че хиляди палестинци в Газа бягат пешком на юг единствено с това, което могат да носят, откакто са изчерпали храната и водата си на север.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР