Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън заяви в интервю

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън заяви в интервю
Коментари Харесай

Блинкън: Хамас и Израел са близко до сделка

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън съобщи в изявление за саудитския новинарски канал " Ал-Хадат ", че договарянията сред Израел и Хамас са " все по-близо " до триумф .

Той акцентира, че " разликите понижават ", като добави, че постигането на съглашение е " доста допустимо ".

Блинкън сподели още, че Египет, Катар и Израел са изготвили мощно предложение , което Хамас е отхвърлил, поставяйки спомагателни претенции, които са принудили договарящите да продължат работата си по договорката и вероятно да я трансформират.

Въпреки това Блинкън увери интервюиращия, че съглашението за преустановяване на огъня е освен належащо, само че и " в огромна степен осъществимо ".

" Ако Хамас въобще се интересува от хората, които претендира, че съставлява, тогава ще реализира съглашение, тъй като то ще има незабавния резултат на преустановяване на огъня ", добави Блинкън.
 Байдън и Нетаняху с първи диалог от 15 февруари за Газа
Байдън и Нетаняху с първи диалог от 15 февруари за Газа

На фона на напрежение сред Израел и неговия най-твърд съдружник по отношение на метода, по който Нетаняху се оправя с войната

В същото време Блинкън добави: " Ние не желаеме и ясно сме декларирали, че не може да има повторна окупация от Израел, нито пък можем да позволим на Хамас да ръководи Газа. "

Държавният секретар съобщи, че е належащо " да не се допусне вакуум във властта ", да се подсигурява, че е налице проект за сигурност, и да се обезпечи масиран приток на филантропична помощ в Газа , с цел да могат хората да стартират да възвръщат живота си и своите общности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР