Държавният секретар Антъни Блинкен заяви в четвъртък, че Съединените щати ...

Държавният секретар Антъни Блинкен заяви в четвъртък, че Съединените щати

САЩ имат план за спиране на обезлесяването на Амазония

Държавният секретар Антъни Блинкен съобщи в четвъртък, че Съединените щати скоро ще започват районен пакт за понижаване на обезлесяването в, с цел да се борят с основен фактор за изменението на климата.

По време на посещението си в Колумбия седмици преди срещата на високо ниво на Организация на обединените нации за климата в Глазгоу, Блинкен прегледа оранжерия в ботаническата градина на Богота, където видя подкрепяни от Съединени американски щати планове за поощряване на производството на шоколад, туризма и други промишлености, а не на дърводобива.
 Бразилия търси 1 милиарда $ помощ от чужбина за избавление на горите на Амазонка Бразилия търси 1 милиарда $ помощ от чужбина за избавление на горите на Амазонка
В изявление, оповестено във журнал " O Estado de Sao Paulo ", министърът на околната среда на Бразилия Рикардо Салес съобщи, че за битката...

" Можем да реализираме обилни триумфи в оправянето с климатичната рецесия ", сподели Блинкен, представен от Агенция Франс Прес. Блинкен съобщи, че Съединените щати ще завършват " в околните дни " " ново районно партньорство, особено насочено към оправяне с обезлесяването, обусловено от стоките ", предава БГНЕС.

Инициативата ще " даде на фирмите използвана информация, с цел да могат те в действителност да намалят зависимостта си от обезлесяването ", сподели Блинкен. Той съобщи, че пактът ще включва и финансова поддръжка за подкрепяне на ръководството на предпазените локални територии и за подкрепяне на поминъка на земеделските стопани.

Дъждовните гори са от решаващо значение за околната среда, защото служат като големи поглъщатели на въглерод, само че излъчванията на парникови газове от изгарянето и промишленото земеделие в Амазония са по-огромни от общите годишни излъчвания на Италия или Испания.

Най-огромната страна в Амазония е Бразилия, където държавният глава Жаир Болсонаро поддържа голямото земеделие в гората и е обвиняван в подстрекаване към убийства на защитници на околната среда. Администрацията на държавния глава Джо Байдън ухажва Бразилия преди срещата на върха COP26 в Глазгоу с вярата да реализира прогрес, като по време на посещението си в Богота Блинкен отвода да отговори на въпрос по отношение на опасенията за досието на Болсонаро.
 Изсичането на Амазония се усилва още повече Изсичането на Амазония се усилва още повече
Обезлесяването на екваториалните гори в Бразилия е отбелязало внезапен скок, с цели 64% през април, осведоми БГНЕС, базирайки се на Reu...

Колумбия, която е непосредствен съдружник на Съединени американски щати, има едни от най-амбициозните цели в региона на климата в Латинска Америка, като държавният глава Иван Дуке цели нулево обезлесяване до 2030 година Блинкен, който приветства Дуке по време на посещението му макар рецензиите от страна на някои леви в Съединени американски щати във връзка с полицейската грубост, съобщи, че държавният глава е посочил " удивително водачество " във връзка с климата и че " тимът на Колумбия се показва доста мощно " преди срещата в Глазгоу.

Източник: actualno.com