Държавният секретар Антъни Блинкен обеща устойчива подкрепа на САЩ за

...
Държавният секретар Антъни Блинкен обеща устойчива подкрепа на САЩ за
Коментари Харесай

Блинкен обещава на лидера на Украйна „трайна“ подкрепа на САЩ, докато войната с Русия наближава 2-годишната дата

Държавният секретар Антъни Блинкен даде обещание устойчива поддръжка на Съединени американски щати за Украйна на среща във вторник с президента Володимир Зеленски, макар разногласието Конгреса на Съединени американски щати по отношение на одобряването на ново финансиране.

„ Ние сме решени да запазим поддръжката си за Украйна и работим в доста тясно съдействие с Конгреса, с цел да работим за това. Знам, че нашите европейски сътрудници ще създадат същото “, сподели Блинкен на Зеленски, до момента в който се срещнаха на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

Администрацията на Байдън се бори да накара Конгреса да утвърди пакет от помощ от 60 милиарда $ за Украйна, изправен пред опозицията от Републикански законодатели.

Съединени американски щати финансирането за Украйна е блокирано в Конгреса

Искането на президента Байдън за помощ за Украйна, част от пакета задгранична помощ от 106 милиарда $, беше спряно от седмици на фона на настояванията на републиканците — в това число доста подкрепящи помощта за Украйна — че той включва строги нови разпореждания за сигу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР