Държавният секретар Антъни Блинкен каза, че Израел се е съгласил

...
Държавният секретар Антъни Блинкен каза, че Израел се е съгласил
Коментари Харесай

Военен експерт: Израел не е по-близо до постигането на целите си

Д ържавният секретар Антъни Блинкен сподели, че Израел се е съгласил да разреши на Организация на обединените нации да направи оценка на изискванията в северната част на Газа. Разселените палестински цивилни, намиращи леговище в южната част на анклава, молят да се върнат по домовете си.  

Това оповестява старшият дипломатически сътрудник на Voice of America (VOA) , Синди Сейн в своя репортаж от Държавния департамент на Съединени американски щати.   

Докато Израел продължава да атакува линията Газа във вторник, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен организира по-дълги от плануваните срещи в Тел Авив с израелски водачи, в това число премиера Бенямин Нетаняху. Блинкен сподели, че на палестинските цивилни, разселени от войната, би трябвало да бъде разрешено да се върнат по домовете си. Това излиза наяве от известие, публикувано от държавна пресслужба.  

„ Кампанията на Израел минава към фаза с по-нисък интензитет в северната част на Газа, а израелските отбранителни сили понижават своите сили там. Ние се споразумяхме през днешния ден с Организация на обединените нации, да се извърши задача за оценка на изискванията в северната част на Газа. Тя ще дефинира, какво би трябвало да се направи, с цел да се разреши на разселените палестинци да се върнат безвредно на север ", разяснява Антъни Блинкен. 

Блинкен сподели, че “Хамас ” може да е оставил неексплодирали бомби, и че има други проблеми със сигурността и логистиката, преди палестинците, на които е било казано да бягат на юг, да могат да се завърнат безвредно вкъщи. Разселените поданици на Газа в Хан Юнис във вторник желаеха от Блинкен да поддържа завръщането им в домовете им в северната част на анклава, оповестява VOA

“Върнете ни вкъщи в Газа, даже и на палатка, по-добре е, в сравнение с тук. Страдаме, изминаха три месеца. По-добре е да се върнем вкъщи. " Това обръщение насочи Енаам Ибрахим Хиджази към държавния секретар на Съединени американски щати. 

Блинкен уточни, че е разискал с израелските водачи, че броят на цивилните жертви в Газа към момента е прекомерно висок. 

Запитан за какво Съединените щати не задължават Израел да се съгласи на преустановяване на огъня, Блинкен сподели следното: Искаме тази война да завърши допустимо най-скоро. Имаше прекалено много загуби на живот, прекалено много премеждия. Но е жизненоважно Израел да реализира своите законни цели да подсигурява, че 7 октомври в никакъв случай няма да се повтори. 

Халед Елгинди, старши анализатор в Института за Близкия изток сподели пред VOA , че тази цел, декларирана от Израел, е прекомерно неразбираема. 

„ Израел не е по-близо до постигането на задачите си, значително, тъй като не знаем по какъв начин наподобява. И “Хамас ” към момента има способността да изстрелва ракети, те към момента водят борба на земята ”, разяснява експертът. 

Министерството на здравеопазването на Газа, ръководено от “Хамас ”, споделя, че повече от 23 000 палестинци са били убити, откогато Израел стартира войната си в линията Газа след изненадващата офанзива на “Хамас ” против Израел на 7 октомври, при която бяха убити към 1200 души. Безброй домове и здания в Газа бяха унищожени от израелски ракетни офанзиви, предава VOA
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР