Държавният румънски фармацевтичен производител Antibiotice Iasi ще достави 2,75 милиона

...
Държавният румънски фармацевтичен производител Antibiotice Iasi ще достави 2,75 милиона
Коментари Харесай

Румънска компания ще доставя антибиотик срещу COVID-19 за  €1,19 в страните от ЕС

Държавният румънски фармацевтичен производител Antibiotice Iasi ще достави 2,75 милиона дози от AmoxiPlus - антибиотик, който се употребява за лекуване на инфекции, свързани с ковид, в страните от Европейския съюз (ЕС).

Те би трябвало да бъдат обезпечени през идващите 12 месеца, оповестява Romania Insider. Компанията от северната ни съседка е спечелила търг, разгласен от Европейската комисия, за доставянето на такива лекарства.

Според информацията Antibiotice Iasi ще продава лекарството на цена от 1,19 евро за флакон, което се чака да донесе доходи от 3,27 милиона евро за сдружението.

AmoxiPlus е един от най-често употребяваните антибиотици през последните месеци вследствие на разрастването на пандемията, оповестяват от компанията.
 Полша може да стане първата страна с лекарство против ковид
Полша може да стане първата страна с лекарство против ковид

Компанията Biomed Lubin стартира клинични проби на медикамент в идващите месеци

Междувременно през септември полска фармацевтична компания разгласи, че сполучливо е приключила производството на лекарство за лекуване на COVID-19.

Biomed Lubin заяви тогава, че първичното изследване е потвърдило ефикасността на медикамента и в този момент компанията е подготвена да стартира клинични проби.

Ако те преминат добре, в идващите месеци Полша може да се трансформира в първата страна в света, която разполага с препарат, сполучливо обезвреждащ ковид.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР