Държавният регулатор за ядрена енергия на Украйна съобщи, че електрозахранването

...
Държавният регулатор за ядрена енергия на Украйна съобщи, че електрозахранването
Коментари Харесай

Чернобил продължава да бъде без електрозахранване

Държавният регулатор за нуклеарна сила на Украйна заяви, че електрозахранването към момента не е възобновено в атомната електроцентрала в Чернобил .

По-рано Украйна предизвести за евентуални течове на радиация , в случай че захранващите кабели, които бяха развалени по време на интензивни боеве сред силите на Киев и Москва, не бъдат ремонтирани. „ Опитите за възобновяване на външното електрозахранване на обекта са в ход “, се споделя в изказване на Държавния инспекторат за нуклеарно контролиране на Украйна, представен от BBC.

Прекъсването на електрозахранването на АЕЦ Чернобил не въздейства доста върху сигурността й , съобщи преди два дни Международната организация за атомна сила, която е била осведомена за казуса от украинските управляващи, съобщи Франс прес.

Предвид времето, което е изтекло от случая в Чернобил през 1986 година  топлинното натоварване на басейна за депозиране на отработено гориво и размерът на водата за изстудяване са задоволителни , с цел да обезпечат ефикасно отклоняване на топлината и без съществуването на електроподаване, изяснява МААЕ в Туитър.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР