Държавният глава цитира изследване на Американската-търговска камара в България, според

...
Държавният глава цитира изследване на Американската-търговска камара в България, според
Коментари Харесай

Радев пред 15 US фирми и посланик Мертен: Можем много повече като стратегически партньори

Държавният глава цитира проучване на Американската-търговска камара в България, съгласно което общият размер американски вложения в страната ни е към 5,5 милиарда лева

" Това се показва в десетки хиляди работни места и то в динамични браншове - като промишленост, енергетика, осведомителни технологии и търговия, а също и възнаграждение, доста превишаващо междинното за страната ", добави Радев.

Според него обаче двете страни могат доста повече като стратегически сътрудници .

Ключовото кръстопътно състояние на страната ни, сред Азия и Европа, преориентирането на световните вериги за доставки и блокирането на северния маршрут през Русия доведоха до неимоверно увеличение на трафика през България, сподели още Радев. По думите му със своята дейна политика България се е утвърдила като районен енергиен център, способствуващ за диверсификацията на доставките на нашите съдружници и сътрудници от района.

В рамките на по-малко от година успяхме да приключим интерконектора с Гърция, а този месец ще открием интерконектора със Сърбия. Работим по планове за петролопровод от Гърция към България, както и за интермодален транспортен кулоар, свързващ Егейско и Черно море, уточни Румен Радев. Според президента енергетиката е основата на стопанската система. Разполагаме с редица преимущества за развиване на зелени технологии и съхраняването на сила, което е ключът към бъдещето, сподели още президентът.

Успешната и дълготрайна енергийна политика дава резистентност и конкурентни преимущества на българската стопанска система, съобщи Радев.

Държавният глава означи и основния фактор във всяка сфера на стопанската система - хората. България е шеста в света по общ общ брой на медали от международни олимпиади по математика, физика, осведомителни технологии, филология и приложни науки, добави той. По думите му с помощта на този капацитет успяхме да развием новаторски и софтуерни промишлености и такива с висока добавена стойност.

В срещата вземат участие 15 американски компании. Делегацията е водена от Ерик Стюарт - ръководител на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР