Над 190 служители на шест държавни институции са започнали проверка

...
Над 190 служители на шест държавни институции са започнали проверка
Коментари Харесай

Институциите влязоха предизборно в Лукойл

Над 190 чиновници на шест държавни институции са почнали инспекция на данъчни хранилища на " Лукойл " и Държавния запас.

Акцията беше разпоредена и обществено оповестена от служебния министър председател Димитър Главчев съвсем незабавно след празниците в сряда, 8 май. Тогава той оповести, че до момента не е била осъществявана сходна физическа инвентаризация.

Сред участниците в инспекцията са администрациите на Агенция „ Митници “, Национална агенция за приходите, ГДБОП, Главна дирекция „ Национална полиция “ и на Държавния запас. 

Анализират се наличностите в обекти на две от сдруженията на съветската енергийна компания в София, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчни хранилища на Държавия запас.

" Ще се ревизира за сходството за това какво има по документи и какво има налично като физическо количество на всичките горива ", изясни служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, представен от Българска национална телевизия.

Стоянов увери, че акцията няма да навреди на комерсиалната активност на двете сдружения.

В складовете на съветската компания имаше инспекция още на 1 януари.

В началото на април в Народното събрание беше основана и краткотрайна комисия, която да проверява събитията към дерогацията за вноса на съветски нефт в интерес на сдруженията на " Лукойл ", опериращи в България. Седемнайсет депутати членуват в нея. На 31 май 2022 година Европейския съюз се съгласи България да бъде краткотрайно изключена от петролното ембарго против Русия. Предвидено бе интервалът на дерогацията да завърши на 5 декември тази година, само че болшинството гласоподава да го приключи още от 1 март.

Министерство на финансите дава обещание да осведоми за резултатите от акцията, откакто резултатите от нея бъдат систематизирани.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР