Държавният глава ще разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на

...
Държавният глава ще разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на
Коментари Харесай

Радев свиква среща заради газовата връзка с Гърция frognews.bg

Държавният глава ще беседва на „ Дондуков “ 2 с управлението на строителната компания „ Авакс “, която построява междусистемната газова връзка, както и с това на плановата компания-възложител.

В срещата ще вземат участие служебният министър председател Гълъб Донев, както и служебните министри на енергетиката и на районното развиване Росен Христов и Иван Шишков.

Министър Христов съобщи, че задачата на срещата е да се обясни по кое време ще могат да приключат довършителните действия по интерконектора, тъй че да стартира преносът на азерски газ, посочи БНР.

" За момента чакаме обектът да бъде пуснат в употреба при започване на септември. Все още нямаме удостоверение от страна на " Авакс " на 100%. Надявам се по времето на срещата с президента това да се случи и да ни показват подробен график за осъществяването и довършването на всичките работи, които сега, се правят на обекта. Именно над тази компания в този момент ние се опитваме да увеличим натиска и контрола, и експертната помощ, която можем да окажем, с цел да могат те да си свършат работата в точния момент. "

Министърът на енергетиката Росен Христов изясни, че има забележки за неналичието на пътища, по които да се придвижват противопожарни коли. Освен това към момента не функционирали и част от системите за надзор на оборудването.

Същевременно от гражданското съдружие БОЕЦ желаеха енергийният министър да заявява с автограф, че няма да договаря с " Газпром ". От сдружението възнамеряват да влязат в министерството, като по този метод желаят да бъде предпазена националната сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР