Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на

...
Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на " ИТН ".

 

Връчвам мандата с две ясни варианти - да го върнете още в този момент или да го задържите за седмица и да го върнете с предложение за кабинет, обърна се към представителите на Има Такъв Народ президентът Радев.

 

В президенството бяха пристигнали Ивайло Вълчев, Тошко Йорданов и Станислав Балбанов.

 

С изключителна акуратност в 11:00 часа те влязоха в залата, където се дава мандатът.

" Все повече се твърди, че 49-о Народно събрание е изчерпано, само че в тази обстановка аз взех решение да връча мандата на вашата група. Да, най-малобройната, само че демонстрирала не един път ясна и поредна позиция.

Ще връча в реда на изграждане досието " - шеговито съобщи Радев и подходи към Вълчев.

" Имате две ясни варианти. Първата, ако желаете да го задържите, то би трябвало да се върнете до седмица с претендент за министър-председател. 

Имате и втора опция - да го върнете още в този момент. 

Решението е ваше! Заповядайте! - съобщи Радев и даде досието на Вълчев.

 

" Благодарим за доверието. Разбираме обстановката, в която ви сложиха с измененията в конституцията, които Има Такъв Народ не гласоподава, само че имахме доста малко хора да ги спрем. Отдавна сме определили това държавно управление за нездравословно. Благодарим за доверието. За нас това ръководство е порочно и би трябвало да се отиде на избори. Някои ги дефинират като безпорядък, като ненужни. Чухме, че изборите, за жалост, щял да реши народът, само че считаме, че те са най-висшата форма на народна власт, отвърна Ивайло Вълчев.

 

Радваме се, че тази 9-месечна мъка завършва. Ще задържим тази директория... " - каза той, само че бързо добави: " Само за няколко секунди ".

Чу се смях в залата, а Радев сподели: " Тук всички настръхнаха! ".

 

Пожелаваме ви мощ и мъдрост и от тук нататък дано вземат решение хората, добави той като се обърна към президента.

 

Снимки: Георги Колев/ БЛИЦ

 

В последна сметка Вълчев върна досието на Радев и по този начин и третият изследователски мандат за сформиране на държавно управление се оказа несполучлив. А с това две неща са сигурни - ще има длъжностен кабинет и изключителни парламентарни избори.

 

Един от пороците на това ръководство бе разминаването сред думите. Надявам се, че това ще послужи за урок на всички, че за говоренето на едно по време на избори и за правенето на противоположното по-късно, сподели в отговор Радев.

 

" Веднага след обичайното кафе с партиите стартирам среща с всички евентуални министри-председатели - през днешния ден, на следващия ден, а в случай че се наложи и през почивните дни.

 

Ще направя всичко допустимо процесът за образуване на длъжностен кабинет да бъде интензивен ", даде обещание Радев.

 

Вчера ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разяснява, че в случай че третият мандат отиде при " ИТН ", ще върнат досието празна. От партията се оповестиха за избори 2 в 1.

 

" Ние считаме, че би трябвало да се отиде на избори незабавно. Според нас е по-добре да са две в едно по простата причина, че чисто организационно и финансово ще бъде по-добре за страната ", сподели през вчерашния ден Тошко Йорданов.

 

Да получат мандата в президентството пристигнаха ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, заместник-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев и секретарят Станислав Балабанов.

 

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР