Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в

...
Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в
Коментари Харесай

Румен Радев ще бъде на официално посещение в Полша

Държавният глава Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Република Полша на 4 и 5 октомври 2017 година, по покана на своя полски сътрудник президента Анджей Дуда.
Във Варшава президентите на България и Полша ще проведат среща „ на четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на двете страни.
По време на диалозите се чака да бъдат разисквани вероятностите за задълбочаване на двустранните връзки сред България и Полша, търговско-икономическото съдействие и партньорството в региона на образованието, науката и културата, въпроси от дневния ред на Европейския съюз, целите на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, връзките в региона на защитата и съдействие в границите на НАТО, въпроси на световната сигурност и миграцията.
В рамките на визитата си президентът Радев ще организира срещи с министър-председателя Беата Шидло, маршала на Сейма Марек Кухчински и заместник-председателя на Сената Михал Северински.
Президентите Румен Радев и Анджей Дуда ще открият във Варшава Полско-български стопански конгрес с присъединяване на огромен брой български компании.
В Българския Културен Институт в полската столица, президентът Румен Радев ще взе участие в откриването на галерия и концерт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР