Държавният глава Румен Радев посрещна с официална церемония на пл.

...
Държавният глава Румен Радев посрещна с официална церемония на пл.
Коментари Харесай

Румен Радев посрещна президента на Гърция Катерина Сакеларопулу в София

Държавният глава Румен Радев посрещна с публична гала на пл. " Св. Александър Невски " президента на Гърция Катерина Сакеларопулу. Двамата отдадоха респект пред Паметника на Незнайния боец. Посещението е по покана на българския президент. Химните на България и Гърция бяха изпълнени от Гвардейския внушителен духов оркестър.

След края на церемонията в президентството двамата ще проведат среща на " четири очи ", а по-късно ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Гърция.

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в разнообразни области като стопанската система, енергетиката, културата и туризма, както и съдействието сред България и Гърция в Европейския съюз и района на Югоизточна Европа, се чака да бъдат измежду акцентите по време на срещата на двамата президенти, показват от прессекретариата на Румен Радев.

 Снимка: БТА

В 11:45 ч. на гала в Гербовата зала президентът Румен Радев ще удостои гръцкия президент с медал " Стара планина " с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция.

След церемонията Радев и Сакеларопулу ще създадат взаимни изказвания за медиите.

 Снимка: БТА

В рамките на визитата на президента на Гърция у нас са планувани срещи със служебния министър-председателя Гълъб Донев и с ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР