Държавният глава Румен Радев назначи Калоян Методиев за началник на

...
Държавният глава Румен Радев назначи Калоян Методиев за началник на
Коментари Харесай

Калоян Методиев е новият началник на кабинета на президента

Държавният глава Румен Радев назначи Калоян Методиев за шеф на своя кабинет, оповестиха от прессекретариата на президента.

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 година в град София. През 1994 година приключва 133 СОУ „ Ал. С. Пушкин “ с филантропичен профил и съветски език. През 2001 година се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където специализира Външна политика и Национална сигурност.

Доктор по политология. Автор на монографиите: „ Поколения и възраст в политиката. Българският преход “ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност) “ (2016). Автор на стотици публикации и изявленията на политическа и обществена тема. Има научни изявления на британски, сръбски, хърватски и албански език. От 2010 до 2019 година е хоноруван учител в катедра „ Политология “ на Софийския университет.

От 2012 до 2017 година е помощник в ЮЗУ „ Неофит Рилски “, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на актуалната страна, Политически партии, Имиграционни политики, Съвременна политическа история на Балканите.

От 2015 до 2019 година е политолог и основен анализатор на Института за тактики и разбори. Член е на Стратегическия съвет към президента на Републиката от март тази година.

Ползва британски, съветски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР