Държавният глава Румен Радев кани утре – сряда- първата политическа

...
Държавният глава Румен Радев кани утре – сряда- първата политическа
Коментари Харесай

Старт на консултациите: Радев кани в сряда ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев кани на следващия ден – сряда- първата политическа мощ - ГЕРБ-СДС в президентството за съвещания за сформиране на кабинет.

„ Парламентът има да свърши доста работа и аз чакам надлежно и партиите да поемат своята отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент въпросът за властта, който не е напълно незначителен, само че някак си обсеби цялата активност на Народното събрание. Цял месец не съумяха да сформират съответните парламентарни комисии. Парламентът потъна в кавги, което обезсили и неговата активност и законотворчество ”, уточни Радев.

По думите му е изключително значимо да се сътвори нужната среда в Народното събрание, тъй че да се прегледа деликатно Законът за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат признати.

По тематиката с бюджета Радев съобщи, че не би трябвало да има понижаване на обществените заплащания, заплати и пенсии, не би трябвало да се позволява недостиг и да не се допусне разглеждането на бюджета да се трансформира в пазарище за предизборно наддаване.

„ Разчитам на разсъдък и на дейно взаимоотношение, да се откри баланс и да се отговори на упованията на хората ”. 

Радев съобщи, че няма да бърза с консултациите. 

Очаквайте детайлности! 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР