Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките

...
Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на големия български баскетболист Атанас Голомеев

Държавният глава Румен Радев показва съболезнования на фамилията и околните на Атанас Голомеев, оставил дълбока следа в историята на българския баскетбол. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Румен Радев напомня, че Атанас Голомеев е нееднократен първенец на България, участник в пет европейски шампионати и непостижим изпълнител и се подрежда измежду най-изявените имена на баскетбола през XX век.

„ Със своя гений и безрезервност справедливо Атанас Голомеев извоюва и международно самопризнание, намирайки място в Залата на славата и измежду 50-те най-велики играчи на всички времена на ФИБА “, отбелязва Румен Радев. Държавният глава показва още, че за своите близки и за феновете на баскетбола Атанас Голомеев ще остане вечно образец за подражателство с борбения си дух и воля за победа на спортния терен.

Като деен състезател Атанас Голомеев играе за Академик (София), Спартак (София), Левски и ЦСКА. Като играч 10 пъти печели шампионската купа на България. С националния тим на България взе участие пет пъти на Европейско състезание. В две от тези участия е изпълнител номер 1, а още два пъти е включен в идеалния тим на шампионата.

В края на кариерата си два сезона е играч и играещ треньор на Гюлей Санай в Адана, Турция. Слага завършек на кариерата си след още един сезон в Левски. В Левски е и треньор, където също печели шампионската купа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР