Държавният глава Румен Радев дава пресконференция . Още в началото

...
Държавният глава Румен Радев дава пресконференция . Още в началото
Коментари Харесай

Румен Радев: Наш дълг е да се кандидатираме за втори мандат

Държавният глава Румен Радев дава конференция.

Още при започване на предходната година снех доверие от държавното управление. Това бе акт на политическа отговорност против острата рецесия в ръководството , уточни президентът.
И митингите по-късно през годината демонстрираха, че имаме право., добави той.
Радев напомни и дейностите, които е подхванал във връзка с рецесията с ковид. Загърбването на значими оферти и неналичието на навременни и съответни ограничения доведоха до съществени последици в здравно, обществено и икономическо отношение , сподели той.
, сподели още президентът. И подсети за потреблението на правото си на несъгласие, които болшинството в Народното събрание поредно отхвърляше едно след друго.
Твърдият курс в отбрана на конституционализма и сезирането на Конституционен съд за краткотрайната комисия в Народното събрание разколеба вносителите на плана за нова конституция и той небрежно завърши още по-жалко, в сравнение с бе стартирал, разяснява още Радев.
Президентството активизира мощен експертен потенциал, създаде и предложи съответни планове в Плана за възобновяване и резистентност на България, за да се преодолеят дефицити в проекта на държавното управление. Очаквам от държавното управление да изясни ясно кои планове ще бъдат признати, и в случай че се отхвърлят тези 5 плана, с какви претекстове. Защото те имат значимо значение за сериозни области в България - образованието, с перспективни решения за енергетиката, с доста значими решения в региона на опазването на здравето.
Както и основаването на народен център за надзор и ръководство, който ще разреши дейно наблюдаване в действително време върху цялата територия на страната за замърсяване, положението на реките, пожари, за противозаконна сеч, успеваемост на селскостопанската активност, тъй че всички да имат достъп до информация какво действително се случва в България, изброи президентът.
Той регистрира още, че
Моралните устои на обществото ни се потвърдиха, че са по-силни от икономическата рецесия в границите на акцията " Българската Коледа ", сподели още президентът. Той даде образец и за отпуснатите стипендии в границите на самодейността " Подкрепи една фантазия ".
Диалогът ни с културните институции и организации беше фокусиран върху проблемите от пандемията и неналичието на обществена отбрана за всички културни дейци, регистрира още Радев.
Външната политика беше сведена до най-малко като директни срещи и визити, само че все пак продължихме да водим дейна интернационална активност с онлайн срещи и конференции за отстояване на българската позиция, както и редица телефонни диалози.
Тази година България пое семейството на самодейността " Три морета ", която цели да форсира икономическото развиване на района на Източна Европа с по-голяма съгласуваност и да направи по-бързо икономическото и обществено доближаване със Западна Европа.
Очаквам в скоро време да подпишем междудържавно съглашение за научно-техническо съдействие със Съединени американски щати, което да отвори вратата за вложения в региона на обществените технологии, съобщи още президентът.
В речта си Радев на няколко пъти загатна приноса на вицепрезидента Йотова, а най-после обърна особено внимание върху работата й. Въпреки рестриктивните мерки и пандемията, тя съумя да надгради политиките със сънародниците ни в чужбина. В резултат на дейната й активност бе разширена мрежата на българските общности в нови земи, похвали я Радев. Г-жа Йотова продължава да поставя огромни старания за бъдещето на Тараклийския университет, с цел да стане филиал на Русенския, сподели президентът.
Виждате, че жителите в Северна Македония нямат самочувствие от това, че са българи, а живеят в боязън. Правителството не съумя почтено и аргументирано да показа българската позиция пред европейските сътрудници, подлага на критика Радев.
Вицепрезидентът бе извънредно дейна във всички позиции на институцията по отношение на коронакризата, продължава активността си против отбрана от домашното принуждение, работи интензивно с дипломатическия корпус, изброи още президентът.
Бъдещето
2020 г бе годината на българското пробуждане. Доверието в държавното управление и Народното събрание рухна.
Изборите слагат българите пред алтернативата да одобряват или отхвърлят днешния модел на властта - корумпирана и подмолна, репресивна и разхитителна, несправедлива към елементарния българин.
От началото на мандата ни ние се сблъскахме с пороците на този модел, който концентрира властта в ръцете на премиера и стеснен кръг от обкръжението му. Този модел води към разпад на държавността и неспособност за осъществяване на политики.
Затова най-важната и непосредствена национална цел е подсилване на държавността. Нейното осъществяване изисква решителни дейности от законен парламент и отговорно държавно управление, секване на корупцията и връщане на жителите в ръководството.
, безапелационен бе Радев.
България се нуждае от мощна политическа опция с решителност за реализиране на тази цел. Ако това не се случи, може да се стигне до следващите пазарлъци сред партии и следващия мандат на обир и застой. Предвид в патовата обстановка в новия парламент може да се стигне до държавно управление на задкулисието под благовидния претекст национално избавление или експертно държавно управление или други формулировки.
. Формата за издигане на кандидатурата ни ще бъде ясна в оказания от закона период.
В четирите години от мандата си ние не пристъпихме вижданията си и ще продължим да работим за съвременно развиване на България. Което изисква съобщи Радев.
Президентът предложи на политическите сили пакт за честност, професионализъм и подготвеност във връзка с номинирането за държавни длъжности. Т ой прикани и за усилване ролята на Народното събрание като орган за надзор над държавното управление и разходване на бюджетния остатък след утвърждение от Народното събрание.
 Президентът ще регистрира четвъртата година от встъпването си в служба Президентът ще регистрира четвъртата година от встъпването си в служба
На 1 февруари, понеделник, от 10.00 часа в Гербовата зала на " Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще даде конференция. Т...
Засилване на гражданския надзор посредством действително електронно ръководство. Актуален указател за всички концесионни контракти и осветляване на кредитното портфолио на ББР, издание на всички контракти с контрагенти, подписани от държавни компании, ограничение обсега на договорите за вътрешно възлагане и други Проектите би трябвало да способстват за модернизацията на страната, а не за асимилиране на средства.
, изиска още Радев.
Този ранен анонс на кандидатурата ни цели да помогне на партиите да се нареждат, а жителите да имат избор. Волята ни е да продължим да работим за нова България, сподели президентът.
По мотив измененията в закона за изключителното състояние по отношение на идните избори Те бягат от отговор и с дейностите си подриват доверието в изборния развой. Но няма да вляза в техния сюжет и няма да наложа несъгласие на закона, макар че той е изрично сбъркан и комплициран и при друга обстановка изрично бих го върнал, съобщи президентът.
Събитията от това лято оформиха мощен антикорупционен консенсус и тук е ролята на партиите по какъв начин ще оползотворят тази политическа сила. Винаги съм подкрепял политическата алте рнатива на подмолния модел, който господства сега. Макар че партията-държава има целия запас за добър избирателен резултат и следва да забележим кои партии ще й пристанат, разяснява Радев.
Той изясни, че е въпрос на време и преценка по кое време ще внесе своето предложение за промени в Конституцията, само че подсети позицията си, че за това е нужен законен парламент.
 Започна подписка за издигане кандидатурата на Радев за втори мандат Започна подписка за издигане кандидатурата на Радев за втори мандат
Движение „ Заедно за смяна ” инициира подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат за президент на Република Бълга...
Обществото чака всяка партия и коалиция да се произнесат по какъв начин виждат бъдещето на България и виждат ли като приоритет връщането на жителите в ръководството., разяснява Радев.
На въпрос дали ще наложи несъгласие на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, които вкарват фигурата на прокурор, който да проверява основния, Към това екзотично предложение ще се отнеса правният ми екип ще получи същинско професионално удоволствие, до момента в който се занимава с този проблем.
Високото публично доверие към институцията е отзив за сполучлива кадрова политика. Всички спекулации за текучество в институцията са медиен мит в услуга на ръководещите. Никога не съм спирал професионалното развиване на нито един мой помощник, разяснява Радев. И даде за образец текучеството в държавното управление, където хората даже не помнели имената на отишлите си министри.
На въпрос на БГНЕС по отношение на жертвите на комунистическия режим, Радев регистрира, че не прави разлика сред жертвите на другите режими. Той уважава паметта, както на жертвите след 9 септември 1944 година, по този начин и на децата от Ястребино, Гео Милев и жертвите на предходния режим.
Виждам обезверените опити на Борисов и хората към него да разделят обществото на комунисти и антикомунисти. Моята грижа е обединяването на българите, би трябвало да оставим един път за постоянно в предишното всяко политическо принуждение, прикани Радев.
Изборите са постоянни и всички партии обявиха по време на консултациите подготвеност за това. Въпреки това дадох въпреки всичко техническа пролонгация от 1 седмица. На 26 март изтича мандата на Народното събрание и едно потвърдено провалено държавно управление не би трябвало да остава и ден без парламентарен надзор. Българите желаят бързо ново държавно управление с решителни дейности и ограничения за излизане от дълбоката икономическа и обществена рецесия. Не датата стимулира хората за изборите. Когато става въпрос за бъдещето на страната, датата не може да бъде опрощение, отговори Радев на въпрос на " 24 часа " за какво е избрал 4 април. И благодари на католическата черква за това, че не е разрешила въвличането й в политически скандал.
 Румен Радев: България е съумяла да запази живота на своята еврейска общественост Румен Радев: България е съумяла да запази живота на своята еврейска общественост
" На 27 януари международната демократична общественост отбелязва Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста. Тази голяма трагеди...
Запитан от Дневник за какво няма позиция за ареста на Навални, Радев изясни, че позицията му е била ясна доста от дълго време - когато хиляди стачкуваха под прозорците му, имало е арести.
Винаги съм бил срещу арестите и насилието над спокойно протестиращи жители, без значение къде са, срещу потреблението на мощ за кавга с опозицията, срещу заглушаването на медиите.
Там има механизми, а той съставлява България. Още повече, че това е прекомерно комфортно за министър председател като Борисов, тъй като най-лесно е да се крие рецесията у нас. Ако Навални беше българин, той щеше да се занимава със шкафчето на Борисов, а Борисов щеше да заплашва да го изгори, както прави с Елена Йончева , добави Радев.
Очаквам, че наред със отбраната на Навални министър председателят ще отговори и на други сериозно значими за България въпроси - за какво неглижира интерконекторните връзки със съседите ни, а по неотложност построи турски поток в България. Кога ще видя действителна икономическа аргументация и себестойност на този план, в който бяха закопани 3 милиарда наши пари.
. И запита какъв брой от 800-те хиляди гласа са били гласовете на Движение за права и свободи в президентските избори. През 2016 година в никакъв случай Движение за права и свободи не са заявявали открита обществена поддръжка за нас, сподели Радев.
Искам да направя разлика сред елита и върхушката на Движение за права и свободи и елементарните членове, които водят също по този начин сложен живот като останалите български жители и оценявам поддръжката им, както и те се употребяват с моята поддръжка, сподели Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР