Британският премиер Риши Сунак ще обяви отпускането на 242 милиона

...
Британският премиер Риши Сунак ще обяви отпускането на 242 милиона
Коментари Харесай

Лондон обявява пред Г-7 300 млн. долара за Украйна

Британският министър председател Риши Сунак ще разгласи отпущането на 242 милиона паунда (почти 310 милиона долара) за незабавните потребности на Украйна на срещата на върха на Г-7 в Италия в четвъртък, заяви кабинетът на премиера.

" На срещата на върха министър-председателят ще разгласи до 242 милиона паунда финансиране за Украйна в поддръжка на незабавни филантропични, енергийни и стабилизационни потребности и ще сложи основата за по-дългосрочно икономическо и обществено възобновяване и реорганизация ", се споделя в известието.

Даунинг стрийт напомни, че Англия е отделила съвсем 12,7 милиарда паунда за военна, филантропична и икономическа поддръжка на Украйна и е предоставила някои типове оръжия, в това число крилати ракети Storm Shadow и бойни танкове Challenger 2 , първи измежду западните сътрудници на Киев.

" Трябва да преминем от правилото " колкото е належащо " към правилото " каквото и да е належащо ", в случай че желаеме да сложим завършек на тази противозаконна война ", съобщи Риши Сунак преди срещата на върха на Г-7.
 Англия разгласи нова военна помощ за Украйна от 190 млн. $
Англия разгласи нова военна помощ за Украйна от 190 млн. $

Международният фонд за Украйна е събрал 1,14 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР