Държавният глава обвини в лъжа съпредседателя на Продължаваме промяната

...
Държавният глава обвини в лъжа съпредседателя на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Румен Радев за ПП: Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора

Държавният глава упрекна в неистина съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев, който беше част и от втория негов длъжностен кабинет. Президентът отхвърли казаното от Василев, че се срещал с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, с цел да коодинират дейностите си:

Според Радев българите са очаквали смяната от дълго време, само че са получили неистина: " Това не е първата неистина на господин Василев. Аз бях първият измамен, когато се доверих на тези хора, и в този момент заплащам цената за своята наивност. Беше неточност, че въобще дадох късмет и позволих такива хора да откраднат очакванията ни за смяна. Една смяна, която българите чакаха от дълго време, само че за жалост, получиха неистина, само че както надживяхме и автократичния модел, по този начин ще надживеем и тази шмекерия ".

И добави: " Дали се срещам постоянно с Борисов - несъмнено, че не ”.

Президентът не отговори дали ще наложи несъгласие на измененията в Изборния кодекс: " Тази заран събрах юридическия екип преди да потегли за Албания и ще бъде прегледан в най-големи елементи. Тогава ще мога да се произнеса ".

Номинираният от ГЕРБ-СДС претендент за министър председател проф.Николай Габровски президентът дефинира като извънредно сполучлив доктор и експерт в своята област. Дали обаче ще успее да образува кабинет: " Това зависи напълно от решението на българския парламент ".

По тематиката " Шенген ” Радев означи, че страната ни е изпълнила всички механически критерии от 2011 година Двете инспекции, провокирани от България, посочили положителни резултати. " Имаме писмо и от ръководителя на Европейска комисия, работим на най-високо политическо равнище ”, разяснява той.

Президентът счита, че държането на България и Румъния отвън Шенген не е добре за Европа, за общата сигурност и за свободния пазар. " Постигнал съм персонално поддръжката и на канцлера Шолц, и на президента Макрон, и на колебаещите се страни първоначално - Швеция и Дания ”, посочи той.

" Това, че една или две страни не желаят да дадат своята поддръжка, значи, че те имат някакви субективни визии - било то стопански или вътрешнополитически. По тази тематика ще продължава да се работи ”, добави Радев.

" Да даваш аргумент, че в последно време имало хванати български гранични служители на реда, уличени в корупция и трафик… Ами най-накрая България стартира да хваща такива хора. Нима в други страни няма? Добре, по тази причина ли би трябвало да санкционират България? Следващия път, като хванем - не пред съда, да ги наградим… Рюте да ги награди, ще го поканим ”, сподели още президентът.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР