Държавният глава на Украйна Петро Порошенко призова ръководителя на украинската

...
Държавният глава на Украйна Петро Порошенко призова ръководителя на украинската
Коментари Харесай

Порошенко призова Онуфрий да съдейства за освобождаването на украинските моряци

Държавният глава на Украйна Петро Порошенко прикани ръководителя на украинската православна черква към Московската патриаршия Онуфрий да спомага за освобождението на хванатите от Русия украински моряци. Украинският президент твърдо е решен да направи всичко допустимо, с цел да бъдат освободени те от съветски плен, написа " Гордон ".

По думите на ръководителя на отдел " Синодална информация и обучение " на украинската православна черква към Московската патриаршия архиепископ Климент, опцията за връщане на украински моряци, хванати от Русия в родината, се разисква в църквата. Климент уточни, че персонално митрополит Онуфри неведнъж е сложил казуса на вниманието на патриарх Кирил, който оглавява съветската православна черква и неведнъж го е помолил да стартират договаряния, с цел да бъдат върнати всички украински жители в родината им по филантропичен метод.

В същото време от УПЦ признават, че " към момента няма резултати от изразените от украинска страна възражения “, като акцентират, че не престават да работят за решаването на казуса.

Климент изрази мнението, че патриарх Кирил е „ прекомерно заинтригуван напъните на църквата да дадат своите плодове ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР