Държавният глава на Сърбия Александър Вучич и министър-председателят на Гърция

...
Държавният глава на Сърбия Александър Вучич и министър-председателят на Гърция
Коментари Харесай

Мицотакис към Вучич: Гърция подкрепя членството на Сърбия в ЕС

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич и министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис разговаряха в коридорите на срещата на високо ниво ЕС-Балкани, която се организира в Бърдо край Кран, Словения, оповестява електронното издание на атинския всекидневник " Kathimerini ".

Мицотакис удостовери поддръжката на Гърция за упоритостите на Сърбия за участие в Общността и изрази вяра, че договарянията за присъединение ще се ускорят през идващите шест месеца.

Разговорите бяха ориентирани също към районните, както и към двустранните връзки, като двете страни се съгласиха да задълбочат икономическото си съдействие.

По време на среща с президента на Северна Македония Стево Пендаровски във вторник Мицотакис удостовери цялостната поддръжка на страната за присъединението на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз - Северна Македония, Албания, Босна, Косово, Черна гора и Сърбия.

На равнище Европейски Съюз обаче договарянията за присъединение са в застой по някои въпроси, както и двустранни спорове, като тези сред Косово и Сърбия, както и поради разногласието сред България и Северна Македония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР