Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин предупреди, че Москва

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин предупреди, че Москва
Коментари Харесай

Путин: Русия ще отговори на разширяването на военната инфраструктура на НАТО във Финландия и Швеция

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин предизвести, че Москва ще отговори на разширението на военната инфраструктура на НАТО във Финландия и Швеция, предава ТАСС.

„ Разширяването на военната инфраструктура на тази територия (Финландия и Швеция) сигурно ще провокира отговор от наша страна “, акцентира Путин на срещата на върха на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ) в Кремъл.

„ Ще разгледаме какво ще бъде това въз основа на заканите, които ще ни бъдат основани “, добави съветският президент. 

В същото време той добави, че разширението на НАТО с Финландия и Швеция не съставлява директна опасност за Руската федерация, защото Москва няма проблеми с тези страни. „ Що се отнася до разширението [на НАТО], в това число посредством нови членове на Алианса – Финландия, Швеция, Русия няма проблеми с тези страни. Следователно в този смисъл експанзията за сметка на тези страни не съставлява директна опасност за Русия “, изясни Путин.

Разширяването на НАТО е изкуствено, счита още съветският водач. Алиансът надвишава географската си цел и се пробва да не въздейства по най-хубавия метод на други райони, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР