Държавният глава на Чешката република Петр Павел подчерта, че присъствието

...
Държавният глава на Чешката република Петр Павел подчерта, че присъствието
Коментари Харесай

Петр Павел: Присъствието на войски на НАТО в Украйна няма да наруши международните правилa

Държавният глава на Чешката република Петр Павел акцентира, че наличието на войски на НАТО в Украйна няма да наруши никакви интернационалните правила, стига те да не вземат участие в бойни дейности, заяви.

La présence des troupes de l’OTAN en Ukraine ne contredit pas le droit international: le président de la République tchèque a soutenu l’initiative de la France.

Peter Pavel a souligné que du point de vue du droit international et de la Charte des Nations Unies, rien…
— Олів`є Лекур (@olivyelekur)

Той напомни, че от 2014 година на територията на Украйна работи подготвителна задача на НАТО, в която вземат участие към 1000 души от повече от 15 страни.

" От позиция на интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации нищо не може да попречи на войските на страните-членки на НАТО, както и да вземем за пример на цивилни лица, да оказват помощ при работа в Украйна. Дори в случай че има задача за образование на нейна украинска територия, това не е нарушаване на никакви интернационалните правила. И от нас зависи каква форма на помощ ще изберем да предоставим на Украйна, стига да останем в границите на небойни дейности “, изясни Павел.

На въпрос дали би подкрепил включването на войски на НАТО за директна поддръжка на Украйна на нейна територия, Павел не отговори изрично.

Той добави, че Москва по-рано е предизвестила, че всеки, който окаже каквато и да е помощ на Украйна, ще бъде законна цел за Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР