Държавният глава критикува днес избора на Младен Маринов за вътрешен

...
Държавният глава критикува днес избора на Младен Маринов за вътрешен
Коментари Харесай

Борисов отговори на Радев: Президентът най-сетне да си направи партия или да оглави БСП


Държавният глава подлага на критика през днешния ден избора на Младен Маринов за вътрешен министър и позицията на ръководещите в поддръжка на Унгария

„ Аз не желая да водя война с никого, има толкоз по комплицирани външни врагове… Президентът Радев най-накрая да си направи партията или да оглави Българска социалистическа партия, да излезе на избори, да си подреди министри и да управлява”. Това разгласи от Залцбург министър председателят Бойко Борисов във връзка рецензиите на президента Румен Радев за позицията на кабинета в отбрана на Унгария и избора на Младен Маринов за вътрешен министър.

"Нямаме двояка позиция. В България това, което сме споделили, сме го потвърдили. Няма такава точка, нито в коридори, на никое място – да се разисква Унгария. Взетото на оперативно съвещание на Министерски съвет решение за Унгария няма правна стойност от позиция на правилника. Има морална стойност, че ние като кабинет сме го взели и стоим твърдо зад него”, сподели министър председателят във връзка позицията в поддръжка на Унгария.

Борисов упрекна Радев, че всеки ден повтаря по нещо казано към този момент от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

А по отношение на коментара на президента за новия министър Младен Маринов министър-председателят попита: „ Един държавен глава не би ли трябвало да е татко на всички партии, не би ли трябвало да е еднообразно далечен от всички партии, не би ли трябвало да е обединителят на нацията. Има право на своето мнение. Аз в случай че почна за неговите съветници какви чиновници са? Това оказва помощ ли на институциите? Това добре ли ще бъде за институциите?”.

Премиерът отхвърли и слуховете, че шефът на кабинета му Румяна Бъчварова и новият транспортен министър Росен Желязков живеят дружно и посочи, че всеки от тях си има семейство, а Бъчварова неотдавна е станала баба и гледа внуче.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР