Държавният глава Дина Болуарте твърди, че били взети назаемПрокуратурата в

...
Държавният глава Дина Болуарте твърди, че били взети назаемПрокуратурата в
Коментари Харесай

Прокурори иззеха лукс часовници от президента на Перу

Държавният глава Дина Болуарте твърди, че били взети назаем
Прокуратурата в Перу иззе през вчерашния ден три първокласни часовника и гривна от президента на Перу Дина Болуарте. Тя пък изясни, че  предметите са ѝ били дадени назаем, съобщи Франс прес.

Президентката е разследвана за " нелегално обогатяване ", откакто беше видяна да носи първокласни часовници в границите на скандал, наименуван от пресата " Ролексгейт ".

" Прокуратурата реши да пристъпи към изземване, без да е належащо правосъдно решение. Аргументът е, че движимостите могат да бъдат изгубени ", съобщи пред публицисти Умберто Абанто, юрист на губернатора на района Аякучо, Вилфредо Оскорима, за който се твърди, че е дал назаем бижутата на Болуарте. 

Миналата седмица тя съобщи пред прокурорите, че е позволила " неточност ", като е приела часовниците от своя " другар " губернатора на Аякучо, и че му ги е върнала.

Часовниците " Ролекс " и гривната са били конфискувани, когато са били показани в съда, сподели Абанто.

Скандалът избухна в средата на март, когато новинарски уебсайт разгласява фотоси, на които се вижда, че Болуарте носи разнообразни първокласни часовници, по времето, когато е била министър сред 2021 и 2022 година Домът и офисът ѝ бяха претърсени на 30 март, само че часовници не бяха открити.

Съгласно конституцията на Перу, в случай че против Болуарте бъде повдигнато обвиняване, тя не може да бъде съдена преди юли 2026 година, когато изтича мандатът ѝ, показва Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР