Държавният департамент одобрява продажбата на Тайван на стойност 500 милиона долара на системи за инфрачервено търсене и проследяване за изтребители F-16

...
Държавният департамент одобри продажбата на Тайван на стойност около 500
Коментари Харесай

Държавният департамент одобри продажбата на Тайван на стойност около 500 милиона долара на инфрачервени системи за търсене и проследяване за изтребители F-16, както и друго свързано оборудване, в сряда.

Предложената продажба на инфрачервеното оборудване ще помогне на Тайван „да защити въздушното си пространство, да осигури регионална сигурност и да увеличи оперативната съвместимост със Съединените щати“, се казва в изявление на агенцията.

В допълнение към инфрачервените системи за търсене и проследяване, продажбата ще включва „интеграционна поддръжка, поддръжка на самолети и боеприпаси, софтуерна поддръжка, резервни части, консумативи, обучение на персонала и други свързани елементи“.

„Тази предложена продажба обслужва националните, икономическите интереси и интересите на сигурността на САЩ, като подкрепя продължаващите усилия на получателя да модернизира своите въоръжени сили и да поддържа надеждна отбранителна способност“, се казва в съобщението.

Оборудването и поддръжката няма да променят основния военен баланс в Тайпе и няма да има неблагоприятно въздействие върху отбранителната готовност на САЩ в резултат на продажбата, каза Държавният департамент.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР