Държавният департамент на САЩ публикува списък с 39 руски оръжейни

...
Държавният департамент на САЩ публикува списък с 39 руски оръжейни
Коментари Харесай

САЩ забраниха търгуването с `Калашников`, `МиГ` и още над 30 руски оръжейни компании

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява лист с 39 съветски оръжейни компании, с които занапред нататък е неразрешено да се търгува.

Сред тях са огромни експортьори на оръжия като Рособоронекспорт, " Калашников "., " МиГ, " Сухой " и " Ижмаш ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати към този момент постановиха наказания на доста от тези компании, само че в този момент ще глоби и всички, които търгуват с тях.

Списъкът със глобените компании бе показан от Държавния департамент на Съединени американски щати на Конгреса през вчерашния ден с 25 дни забавяне от датата, планувана в закона. Санкциите би трябвало да влязат в действие в края на януари следващата година.

Целта на Конгреса и на държавното управление е да употребяват член 231 на закона, с цел да отговорят на нездравословното държание на Русия във връзка с украинската рецесия, хакерските атаки и нарушаванията на човешките права, съобщи почитан представител на Държавния департамент.

Този член засяга забележителните транзакции с лица от бранша на защитата и съветското разузнаване, което би могло да включва продажбата на съветски високотехнологични оръжия по света, добави представителят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР