Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на Южна Корея на

...
Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на Южна Корея на
Коментари Харесай

САЩ се готвят да продадат на Южна Корея оборудване за дронове за близо 1 млрд. долара 

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на Южна Корея на съоръжение и услуги за техническо обслужване на безпилотния летателен уред RQ-4 на обща сума 950 млн. $. Това заяви през днешния ден ръководството на министерството на защитата на Съединени американски щати по отбранително съдействие и сигурност, представено от ТАСС. То дава отговор за доставките на военна техника и оръжие за чужбина по междуправителствени контракти, за връзки сред въоръжените сили на Съединени американски щати и други страни, за оказване на финансово и техническо подпомагане на задгранични сътрудници на Вашингтон в областта на защитата.

В прессъобщението се отбелязва, че "предлаганата договорка ще бъде от изгода за външната политика и задачите на Съединени американски щати в областта на националната сигурност, като се удовлетворят оправданите потребности на един от най-близките съдружници " на Съединени американски щати в района.

Американската администрация към този момент публично е уведомила Конгреса на Съединени американски щати за признатото решение. Сега законодателният орган има 30 дни да изследва този нов боен договор и вероятно да го блокира, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР