Държавният департамент на САЩ одобри евентуалната продажба на военна техника

...
Държавният департамент на САЩ одобри евентуалната продажба на военна техника
Коментари Харесай

САЩ одобри евентуална продажба на военна техника за 75 милиона долара на Тайван

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди възможната продажба на военна техника на стойност към 75 милиона $ на Тайван, съобщи Ройтерс.

Става въпрос за осъвременен пакет от съоръжение за усъвършенствано обмисляне на тактическа система от данни, посочи Пентагонът през вчерашния ден. Сделката е в подтекста на засиленото напрежение сред Тайван и Китай, който твърди, че островът е негова територия, показва Ройтерс.

В пакета влизат устройства за подсигуряване, приемници от световна мрежа за позициониране, информационно съоръжение, стратегии за техническа поддръжка и други съставни елементи, свързани с логистиката, разясниха от Пентагона.

В момента в столицата на Тайван - Тайпе, тече среща сред американска делегация, ръководена от републиканеца в Камарата на представителите Майк Галахър, който е ръководител на комисията за Китай в Конгреса на Съединени американски щати, с досегашната президентка на Тайван Цай Ингвен и наследника ѝ Уилям Лай, написа Българска телеграфна агенция.
" Американската поддръжка за Тайван е двупартийна. Ще ви поддържаме, без значение кой е в Белия дом ", съобщи при срещата Галахър.

" Надявам се тази година да има замяна на визити. Благодарни сме за военната поддръжка, все по-значително ще се приобщаваме към света ", сподели на собствен ред досегашната президентка.

" Ще продължаваме да разширяваме отбранителните си качества. Надяваме се Съединени американски щати да остане с нас ", уточни новият тайвански президент Уилям Лай, който до момента бе вицепрезидент на предшественичката си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР