Държавният департамент на САЩ издаде краен срок за прекратяване на

...
Държавният департамент на САЩ издаде краен срок за прекратяване на
Коментари Харесай

САЩ започват връщане на санкциите срещу Венецуела

Държавният департамент на Съединени американски щати издаде краен период за преустановяване на лиценза, който позволяваше покупко-продажби  с Венецуела, оповестява Агенция Франс Прес. Така, глобите, наложени по-рано на страната, още веднъж започнаха да се ползват. 

Припомняме, че решението бе предстоящо. Причината за него бе, че президентът Николас Мадуро нарушава съглашение с опозицията, реализирано в Барбадос през октомври. Основният претендент на опозицията за президент Мария  Наложена бе и 15-годишна възбрана да заема обществена служба. 

" При липса на прогрес сред Мадуро и неговите представители и опозиционната Унитарна платформа, изключително по отношение на недопускането на всички претенденти за президент да се състезават на тазгодишните избори, Съединените щати няма да възобновят лиценза, когато той изтече на 18 април 2024 година ", се споделя в изказване на представителя на Държавния департамент Матю Милър.
 Венецуела заплаши Съединени американски щати при връщане на глобите
Венецуела заплаши Съединени американски щати при връщане на глобите

Дисквалификацията на опозиционния претендент може да докара до връщане на част от рестриктивните мерки

Венецуела ще реагира остро, в случай че Съединените щати възстановят или приложат нови наказания против нея. За това предизвести в понеделник Хорхе Родригес, началник на венецуелската държавна делегация, която договаря с опозицията. 

" Ние сме доста деликатни към всяко деяние, подхванато във Вашингтон през идващите дни, което може да се смята за нападателно против правото на тази нация да живее в мир, да напредва и всички едностранни насилствени ограничения да бъдат отстранени. Ако има някакво нападателно деяние, нашият отговор ще бъде тежък, взаимен и деятелен ", увери той на конференция.

Съединени американски щати постановиха стопански наказания на петролната и други промишлености на Венецуела през 2019 година в отговор на продължаващите разногласия по отношение на легитимността на Мадуро като президент след второто му встъпване в служба.

През 2023 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън облекчи глобите в подмяна на уговорката на държавното управление на Венецуела да освободи политически пандизчии и да организира свободни избори през 2024 година
 Съединени американски щати притискат Венецуела за свободни избори
Съединени американски щати притискат Венецуела за свободни избори

Белият дом е смутен от дисквалификацията на спечелилия от опозицията

Мачадо разгласи, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР