Държавният департамент на САЩ е одобрил потенциалната продажба на 116

...
Държавният департамент на САЩ е одобрил потенциалната продажба на 116
Коментари Харесай

САЩ одобриха продажбата на танкове M1A1 Abrams на Полша в потенциална сделка за 3,75 млрд. долара

Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил евентуалната продажба на 116 танка M1A1 Abrams, както и други транспортни средства и муниции за Полша в договорка на стойност от близо 3,75 милиарда $, оповестява " Ройтерс ".

Продажбата идва единствено няколко месеца откакто Полша получи позволение да закупи 250 танка M1A2, създадени от американската компания General Dynamics. Варшава се стреми да модернизира армията си и да се присподоби към новите геополитически действителности след началото на съветската война в Украйна. Сега тя ще има опция да реши дали да закупи композиция от двете версии на танка.

Пакетът включва и транспортни средства за евакуиране на развалени танкове, 8 щурмови моста и други уреди. Ще бъдат обезпечени и хиляди съвременни муниции, в това число бронебойни патрони, аварийни елементи и техническа поддръжка, оповестиха от Пентагона.

Закупуването на танковете Abrams от Полша " ще поддържа задачите на външната политика и националната сигурност на Съединени американски щати, като усъвършенства сигурността на съдружник от НАТО, който е фактор за политическа непоклатимост и стопански прогрес в Европа ", се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Същевременно той заяви, че е одобрил и продажбата на хеликоптери " Чинук " на контракт с Южна Корея на стойност 1,5 милиарда $. Вашингтон споделя, че и двете продажби са в поддръжка на ползите на националната сигурност на Съединени американски щати и няма да трансформират главния боен баланс в двата района, които са изправени пред закани от страна на Русия и Северна Корея, написа " Асошиейтед прес ".

Въпреки утвърждението на Държавния департамент, това не значи, че е подписан контракт или че договарянията са завършили. Покупката обаче ще е забележителна, защото в случай че бъде осъществена, Полша ще разполага с огромен брой танкове Abrams - повече от целия танков флот на Франция, Италия, Англия и даже Германия.

Just these Abrams tanks alone are more than i.e:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР