Държавният департамент на САЩ е изпратил документ на американското разузнаване

...
Държавният департамент на САЩ е изпратил документ на американското разузнаване
Коментари Харесай

САЩ изпращат на посолствата си в 100 страни документ на разузнаването за руски схеми при избори

Държавният департамент на Съединени американски щати е изпратил документ на американското разузнаване до посолствата си в 100 страни по отношение на съветските старания да „ подкопае публичното доверие “ в изборните процеси, споделиха източници на Ройтерс. Твърди се, че Москва употребява за тази цел „ шпиони, обществени мрежи и съветски държавни медии “.

В документа американското разузнаване твърди, че е записало 11 случая на съветски опити да „ подкопае публичното доверие “ в избори в девет страни, в това число Съединените щати. За да създадат това, те са употребявали „ открити и секрети механизми, в това число мрежи за въздействие и подставени лица “, за които се твърди, че са свързани с съветските разследващи служби. Разузнаването също по този начин разпознава 17 случая на „ по-слабо изразени “ опити на Руската федерация да употребява обществените мрежи за въздействие върху изборите, се показва в документа. Не се прецизира за какви случаи става дума. Източник на Ройтерс твърди, че Русия е задействала въздействието си върху изборните процеси след изборите в Съединени американски щати през 2020 година и пандемията. Очаква се посолствата да предадат разследващия документ на локалните управляващи. Препоръчва им се да се борят с опитите за въздействие върху изборите посредством „ разпространяване на информация, учредена на обстоятелства, налагане на наказания против интервенция в изборите и експулсиране на чиновници от разузнаването “.

През 2019 година специфичният прокурор Робърт Мюлер упрекна Русия в интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Американските управляващи също упрекнаха Руската федерация и други страни, че се пробват да повлияят на изборите през 2020 година Москва неведнъж отхвърли сходни обвинявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР