Държавният бюджет означава политики, т.е. ако президентът наложи вето, то

...
Държавният бюджет означава политики, т.е. ако президентът наложи вето, то
Коментари Харесай

Венко Сабрутев за ветото на президента: Държавният бюджет означава политики, а той работи срещу хората

Държавният бюджет значи политики , т.е. в случай че президентът наложи несъгласие, то това би означавало, че той върви против българите. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

„ Чух погрешните изказвания на госпожа Нинова. Тя очевидно не е чела деликатно Закона за държавния бюджет. Ние даваме над един милиард лв. повече за опазване на здравето. И тук желая да попита дали за вас има значение дали заплатата ви е 1000 лева или 2000 лева? Винаги има значение, тъй като колкото по-голям финансов запас употребява системата, толкоз ще бъде по-добре “, сподели той за обвиняванията на Българска социалистическа партия, че в „ нараствания бюджета за здраве не се включва никаква промяна “.

„ Нулев недостиг – това е постоянна беднотия и липса на вложения “, съобщи обаче финансовият министър Асен Василев

Според него по-големият бюджет ще подсигурява, че хората няма да чуват репликата „ Няма посоки за експерт “, когато отидат при джипито си. Той е безапелационен, че преди този момент системата на опазването на здравето е била недофинансирана, а в този момент към този момент е добре финасирана.

„ Другото, което би трябвало да кажем, е, че имаме промяна на фокуса – от болничната в доболничната помощ, тъй като ние би трябвало да работим на равнище предварителна защита, а не да лекуваме тежки болести като диабет и рак “, сподели още Сабрутев и добави, че това ще стане с повече пари за предварителна защита.

Според нея кардиналният метод е ръководител на СОС да бъде най-възрастният общински консултант

Депутатът от ПП-ДБ разяснява и бранш „ Образование “, като напомни, че още с предишния бюджет е гласувана рекордна капиталова стратегия в тази посока. „ Дадохме 580 милиона лв. спомагателни средства за детски ясли и градите, за учебните заведения. Порите бяха ориентирани към построяването на детски площадки, плувни басейни и спортни салони. Увеличихме и средствата за хранене в детски ясни и градините “, разясни той.

Венко Сабрутев опроверга и изказванията на президента Румен Радев, че „ бюджетът е рискован “. „ Винаги когато президентът заприказва за държавния бюджет, би трябвало да се припомняме, че точно неговият длъжностен финансов министър говореше за банкрут на страната. А самият той, през служебните си кабинети, не внесе бюджет и остави българските жители да се борят сами с рекордната инфлация “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg