Държавният бюджет означава политики, т.е. ако президентът наложи вето, то

...
Държавният бюджет означава политики, т.е. ако президентът наложи вето, то
Коментари Харесай

Сабрутев: Ако президентът наложи вето, то това би означавало, че той върви срещу българите

Държавният бюджет значи политики, т.е. в случай че президентът наложи несъгласие, то това би означавало, че той върви против българите. Това сподели в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

" Чух погрешните изказвания на госпожа Нинова. Тя очевидно не е чела деликатно Закона за държавния бюджет. Ние даваме над един милиард лв. повече за опазване на здравето. И тук желая да попита дали за вас има значение дали заплатата ви е 1000 лева или 2000 лева? Винаги има значение, тъй като колкото по-голям финансов запас употребява системата, толкоз ще бъде по-добре “, сподели той за обвиняванията на Българска социалистическа партия, че в " нараствания бюджета за здраве не се включва никаква промяна “.

Според него по-големият бюджет ще подсигурява, че хората няма да чуват репликата " Няма посоки за експерт “, когато отидат при джипито си. Той е безапелационен, че преди този момент системата на опазването на здравето е била недофинансирана, а в този момент към този момент е добре финасирана.

" Другото, което би трябвало да кажем, е, че имаме промяна на фокуса – от болничната в доболничната помощ, тъй като ние би трябвало да работим на равнище предварителна защита, а не да лекуваме тежки болести като диабет и рак “, сподели още Сабрутев и добави, че това ще стане с повече пари за предварителна защита.

Депутатът от ПП-ДБ разяснява и бранш " Образование “, като напомни, че още с предишния бюджет е гласувана рекордна капиталова стратегия в тази посока. " Дадохме 580 милиона лв. спомагателни средства за детски ясли и градите, за учебните заведения. Порите бяха ориентирани към построяването на детски площадки, плувни басейни и спортни салони. Увеличихме и средствата за хранене в детски ясни и градините “, разясни той.

Венко Сабрутев опроверга и изказванията на президента Румен Радев, че " бюджетът е рискован “. 

" Винаги когато президентът заприказва за държавния бюджет, би трябвало да се припомняме, че точно неговият длъжностен финансов министър говореше за банкрут на страната. А самият той, през служебните си кабинети, не внесе бюджет и остави българските жители да се борят сами с рекордната инфлация “, сподели още Сабрутев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР