„Държавните структури в здравеопазването имат нужда от закрила. Всичко е

...
„Държавните структури в здравеопазването имат нужда от закрила. Всичко е
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Спасихме хиляди, нека не дразнят Кацаров с протести

„ Държавните структури в опазването на здравето имат потребност от протекция. Всичко е срещу тях ". Това съобщи пред Диана Найденова в " Карай напряко " по NOVA някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Той благодари на всички, които са застанали зад него след новината за пенсионирането му.

„ Има доста позитивни неща, когато те пенсионират. Видях какъв брой доста хора ме почитат и ценят. Благодаря на най-прекрасния колектив на НЦЗПБ. Казах им обаче да спрат с митингите, да не нервират министър Кацаров”, сподели професорът.

Той разясни и за какво счита, че здравният министър е рисков за системата на опазването на здравето.

„ От негови изявления останах с усещане, че той е за очистване на огромна част от държавните структури в опазването на здравето. Всички, когато дойдат без опит в министерството, желаят да усъвършенстват нещата. Като чуем оптимизация, приказваме за съкращения”, сподели още Кантарджиев.

Бившият шеф на НЦЗПБ разяснява и развиването на ковид у нас.

По думите му високата смъртността се дължи най-много на влошеното здравословно положение на възрастните у нас и слабият надзор на хроничните заболявания.

„ Мисля, че имахме триумф и спасихме хиляди хора с ограниченията, които предприехме при започване на пандемията”, безапелационен бе Кантарджиев.

Според него хората би трябвало да продължат да носят маски в градския превоз и в моловете. „ Ще минат бързо летните месеци и отново ще пристигна краят на септември. Тогава рискът от заразяване ще се усили отново”, счита професорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР