Държавните помощи са изключително важен ресор в цялостната дейност на

...
Държавните помощи са изключително важен ресор в цялостната дейност на
Коментари Харесай

Български и сръбски експерти обменят опит в областта на държаните помощи в земеделието 

Държавните помощи са извънредно значим сектор в цялостната активност на Министерството на земеделието. Това означи заместник-министърът на земеделието  доцент Крум Неделков по време на среща с делегация от специалисти от Министерството на земеделието, горите и ръководството на водите на Република Сърбия. „ Ние подкрепяме българските аграрни производители, както и редица други действия, свързани с контрола по агрохранителната верига с държавни средства “, добави още той. 

Делегацията от Сърбия е на посещаване в страната ни в интервала 15-17 ноември по план „ Изграждане на потенциал за привеждане в сходство с правото на Европейски Съюз на законодателството в региона на селското стопанство, развиването на селските региони, сигурността на храните, ветеринарната и фитосанитарната политика “.

„ Сигурен съм, че обмяната на положителни практики и научените уроци от наша страна, след присъединението ни в Европейския съюз, ще допринесат за сполучливото използване на финансовите механизми в региона на земеделието в Сърбия “, сподели доцент Неделков. Той посочи, че българските специалисти от аграрното ведомство ще показват законодателната рамка, обвързвана с държавните помощи. Гостите от западната ни съседка ще бъдат осведомени и с Програмата за развиване на селските региони и подпомагането в региона на лозарството, както и с съществени детайли на ветеринарния надзор.

В умозаключение, заместник-аграрният министър увери сръбските си сътрудници, че българското земеделско министерство ще оказва цялостно подпомагане и отсега нататък, като могат да разчитат и в бъдеще на връзка с дирекция „ Държавни помощи “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР