Държавните и правителствени ръководители на НАТО се събират на двудневна

...
Държавните и правителствени ръководители на НАТО се събират на двудневна
Коментари Харесай

Извънредни мерки за сигурност във Вилнюс

Държавните и държавни ръководители на НАТО се събират на двудневна среща в Литва. Темата за войната против Украйна и вероятното ѝ участие в Алианса ще бъде водеща. Българската делегация на форума ще бъде водена от премиера.

Заради започващата във вторник среща, литовската столица е превърната в същинска цитадела. Вилнюс се намира на 30 километра от границата с Беларус и на по-малко от 200 километра от Русия.

16 съдружници от Алианса предоставиха общо към хиляда военнослужещи и съвременни системи за противовъздушна защита за защита на Срещата на върха. На летището във Вилнюс са ситуирани осем немски установки „ Пейтриът ”.  

Освен военна техника, са изпратени и средства за справяне с възможни химически, биологични, радиологични и нуклеарни офанзиви.

„ Ситуацията в действителност е доста напрегната поради експанзията на Руската федерация против Украйна. Мерките за сигурност са към този момент на доста, доста високо равнище. И, несъмнено, тази опасност на режима на Лукашенко да употребява нуклеарно оръжие против целия свят основава доста терзания. И по тази причина приказваме за доста мощни спомагателни ограничения за сигурност ”, уточни началникът на граничната защита Рустамас Любаевас.

„ Това са изцяло естествени сили. Лидери от 40 страни идват, в това число президентът на Съединените щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и други съюзнически водачи от НАТО. Би било повече от безконтролно небето да остане незащитено. Но най-важното за мен е нашите хора да останат предпазени, откакто водачите си тръгнат. Имаме още работа, само че аз виждам оптимистично ”, съобщи президентът на Литва Гитанас Науседа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР