Държавни и правителствени ръководители от 9 източноевропейски страни от НАТО,

...
Държавни и правителствени ръководители от 9 източноевропейски страни от НАТО,
Коментари Харесай

Девет източноевропейски членки на НАТО осъдиха агресията на Русия към Украйна

Държавни и държавни ръководители от 9 източноевропейски страни от НАТО, в това число България, осъдиха нощес в Букурещ агресивното държание на Русия във връзка с Украйна и опитите за бойкот на територията на алианса - детонацията през 2014 година на склад за муниции в Чехия и " сходни съветски дейности в България ".
В срещата виртуално се включиха президентът на Съединените щати и генералният секретар на НАТО. А домакинът - румънският президент Клаус Йоханис заключи:
 Румъния се разгласи за увеличение на военното наличие на НАТО Румъния се разгласи за увеличение на военното наличие на НАТО
Президентът на Румъния Клаус Йоханис се разгласи за повишаване на военното наличие на НАТО и Съединени американски щати в страната и в източния фланг на алиан...
„ НАТО би трябвало да продължи да укрепвас единение и неизменност, изключително на източния фланг – от Балтийско до Черно море. Затова настоях пред президента Байдън за увеличение на военното наличие, в това число от Съединени американски щати, в Румъния и изобщо в южната част на източния фланг “.
Президентът Румен Радев е отбелязал по време на видеоконференцията, че Европейският дирек на сигурност следва да е съгласуван с развиването на НАТО и изисква съответни софтуерни и индустриални качества, оповестиха от прессекретариата на президента.
В рамките на интернационалния конгрес от формата Б9 България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша размениха отзиви и координираха свои позиции по въпроси от дневния ред на НАТО, преди провеждането на идната през юни среща на върха на Алианса в Брюксел. Като специфичен посетител във форума взе участие президентът на Съединените американски щати Джо Байдън, изявление направи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР