Държавни глави и лидери от цял свят поздравиха българите за

...
Държавни глави и лидери от цял свят поздравиха българите за
Коментари Харесай

Ето как световни лидери ни поздравиха за 3 март

Държавни глави и водачи от целия свят поздравиха българите за 3 март, оповестяват от президентския пресцентър.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българите и показва вяра, че другарството сред немския и българския народ ще остане мощен свързващ детайл и в бъдеще, като отбелязва дългогодишното съдействие в дух на доверие сред Германия и България в границите на Европейски Съюз и НАТО.

По случай българския народен празник крал Чарлз III поздравява българския народ. „ Очаквам да продължим другарството и мощното партньорство сред нашите две страни, посрещайки актуалните провокации “, се споделя в адреса на краля на Обединеното кралство.

Папа Франциск също изпраща своите сърдечни поздравления по случай Националния празник на България. „ Отправям своите молебствия, че Всемогъщият Бог ще благослови Вашия народ за обединяване, взаимност и мир “, показва папа Франциск в приветствения си адрес до президента.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш поздравява българския народ и показва очакване взаимните старания за по-добро, по-здравословно и безвредно бъдеще да продължат. „ Съвременните провокации на беднотия, неравноправие, боен спор и климатични промени изискват групови дейности, основани на взаимност, взаимно почитание и съгласие “, показва той в приветственото си писмо до президента във връзка Националния празник на България.

Президентът на Китайската национална република Си Дзинпин насочва поздравления към приятелския български народ. „ Готов съм да работя с Вас, с цел да засилим координацията на тактиките за развиване на двете страни и да изведем двустранните връзки на по-високо равнище в интерес на благополучието на двата народа “, показва президентът на Китайската национална република.

„ Надявам се, че след всички положени от Вас старания, ще можем скоро да приветстваме България и Румъния в Шенген “, декларира президентът на Република Австрия Александер Ван дер Белен. Той показва още, че пази прелестен спомен от срещата си с българския президент на обичайния Новогодишен концерт на Виенската филхармония на 1 януари и показва задоволство от ползотворните двустранни връзки сред Австрия и България.

От името на испанския народ, на държавното управление и от свое име кралят на Испания Фелипе VI пожелава „ персонални триумфи, мир и разцвет на скъпия български народ “.

Президентът на Република Португалия Марсело Ребело де Соуза напомня визитата на българския държавен глава в Португалия през април 2022 година, във връзка на което удостоверява увереността си в продължаването на развиването на положителните връзки сред двете страни. „ Уверен съм, че България и Португалия ще продължат да поддържат полезности като мира, демокрацията и човешките права “, декларира Марсело Ребело де Соуза в подтекста на усложнената среда на сигурност в Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР