Държавната консолидационна компания смени ръководствата на ВМЗ Сопот и Кинтекс

...
Държавната консолидационна компания смени ръководствата на ВМЗ Сопот и Кинтекс
Коментари Харесай

Смениха ръководствата на ДКК, Кинтекс и ВМЗ Сопот


Държавната консолидационна компания смени управленията на " ВМЗ Сопот " и " Кинтекс " като разгласи дейностите си за " незабавни ограничения за излекуване на дъщерните сдружения ".

В управлението на " ВМЗ Сопот " се връща някогашният изпълнителен шеф на оръжейницата Иван Стоенчев, заменен от Корнелия Нинова този юни. " Основен претекст е влизането в ръководството на завода на човек, който познава в елементи активността, има нужния опит и може да върне високите равнища на произвеждане в най-кратки периоди. Стоенчев пое управлението на " ВМЗ " при започване на 2022 година и макар освобождението му през юни, бе реализирана облага от 48 млн. лева за полугодието ", показват от ДКК.

Освен Стоенчев, за нови членове в управлението са подадени за регистриране Ивайло Кънев, Николай Николов, Тома Цилев и Иван Ангелов. Досега Съветът на шефовете на оръжейницата е бил от трима души, a законът изисква да са най-малко пет, обясниха от ДКК, представени от Нова тв.

Компанията стимулира решението си с усмиряване на недоволството в синдикатите, съгласно които продуктивността намалявала и се изоставало в осъществяването на договорите на оръжейния цех. " Има множеството сигнали и изразени терзания за метода, по който сдружението се ръководи. По предписание на министър Никола Стоянов обществените предприятия в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността е следвало да спрат разплащания, от които не зависи директно активността им, до запознаване с действителното им положение. Въпреки това, със подозрително съкратени периоди, " ВМЗ " е направило за седмица преводи за над 3 млн. лева за строителни действия ", споделят от ДКК.

Компанията има и сигнали: " за съзнателно раздуване на административния щат, преназначаване на хора на управителни длъжности за отбягване на наложителния по закон изпитателен период и залагане на клаузи за големи компенсации при освобождение от служба, в прорез с ползите на сдружението ".

В " Кинтекс " за управителния орган на сдружението е подаден Милен Николов, който е инспектор, заемал разнообразни позиции в Сметната палата. Смяната в предприятието е поради безпокойствие от влизането на проверяващи органи в държавния оръжеен търговец. " Данните демонстрират, че директно преди този момент са платени почти 800 хиляди лева към офшорно сдружение. Всички обстоятелства и условия следва да бъдат конкретизирани, само че с цел да се направи справедлив разбор на положението му, е взето решение да се включат нови специалисти в управлението ", показват от ДКК.

Единственият член на Съвета на шефовете, който е дал своя вот срещу изплащането на огромните суми към офшорната компания, остава в управлението на " Кинтекс ". Това е Пламен Пешев, който е дълготраен чиновник на сдружението. За нови членове са препоръчани Борис Янчев, Милен Николов, Станислава Георгиева и Николай Станчев, написа още в известието.

Спира се процесът по промяна на изпълнителния шеф на Научно-изследователския софтуерен институт в Казанлък. В последния ден от ръководството на предходния министър на стопанската система и промишлеността бе стартирана процедура за уволняване на ръководителя, който е с 30-годишен опит в бранша. Предприятието е на облага и се влагат средства за подготовка на личния състав. Затова отпред на НИТИ остава досегашният изпълнителен шеф инж. Делян Начев.

Промени има и в ДКК. От през днешния ден за изпълнителен шеф на компанията е определен адв. Венцислав Димитров. Заемащата до този миг длъжността Смиляна Нитова продължава да бъде част от Съвета на шефовете.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР