Държавната компания Автомагистрали получи директно поръчката за изграждането и на

...
Държавната компания Автомагистрали получи директно поръчката за изграждането и на
Коментари Харесай

Автомагистрали с договор за 1.38 млрд. лв. за последните 89 км от Хемус

Държавната компания " Автомагистрали " получи непосредствено поръчката за построяването и на последните 88.9 км от автомагистрала " Хемус " за 1.380 милиарда лева с Данък добавена стойност, оповестиха от Агенцията пътна инфраструктура " в петък. Това бе предстоящо, откакто на съвещанието си предходната седмица Министерският съвет гласоподава да отпусне тези средства на районното министерство за интервал от три години за този сектор.

Ведомството е притежател на " Автомагистрали " и по тази причина може да му разпорежда непосредствено вътрешни поръчки. По същия метод компанията получи предходната година 1.3 милиарда лева за градежа на 134 км в правата от Боаза до връзката с пътя Русе - Велико Търново.

Сега поема и проектирането и сторителството на правата след връзката с пътя Русе-Велико Търново до строящия се сега сектор на автомагистралата " Белокопитово-Буховци ".

Тя ще бъде разграничена на три сектора. Първият е с дължина 43.6 км, след пресичането на път I-5 Русе - Велико Търново до км 265-ти км при пресичането с пътя Бяла – Търговище. Вторият е дълъг 33.5 км и продължава от тази точка до връзката с пътя Търговище – Разград. Последният сектор е 11.9 км и обгръща точката от пресичането с този път до изграждащия се сега сектор " Белокопитово - Буховци ".

В момента в употреба от автомагистрала " Хемус " са секторите от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от към 180 км. Неизградената част, започваща от п. в. " Боаза " и завършваща при с. Белокопитово, ще свърже към този момент построените сектори от двете страни на автомагистралата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР