Това лято българите са похарчили рекордна сума за ваканция в

...
Това лято българите са похарчили рекордна сума за ваканция в
Коментари Харесай

Българите са похарчили рекордна сума в Гърция това лято

Това лято българите са похарчили рекордна сума за почивка в Гърция. По данни на световната компания за финансови технологии Revolut, основани единствено на транзакциите през платформата, в интервала май – юли 2024 година са изхарчени 10 млн. евро. Спрямо 2023 година нарастването е с 66%.
На второ място като дестинация, към която българите са правили най-големи заплащания през платформата, е друга основна туристическа дестинация – Италия. Там нашите сънародници са похарчили 6 млн. евро. това лято – сума, която е с 65% по-голяма от предходната година. Челната петица по разноски се запълва от Обединеното кралство и Испания, надлежно с разноски от 5.3 и 4.7 млн. евро.
Разходът в чужбина на един клиент на Revolut тази година е приблизително 232 евро. В статистиката са включени данни с изключение на за ваканционните пътувания, само че и за командировките.

Топ дестинации
От изследването Revolut Travel Report излиза наяве, че болшинството българи са възнамерявали ваканцията си в страната (60%), а 27% са избрали европейски дестинации. Анкетираните споделят, че възнамеряват почивката си в Гърция (11%), Турция (5%), Италия (3%).

Извън Европа водач е Египет
До Гърция са пътували 52 хиляди българи (ръст от 69 на 100 спрямо година по-рано); до Италия 23 хиляди, което също е нарастване спрямо година по-рано – от 60 на 100. Ръст има и в избралите да пътуват до Турция (19 хиляди с регистриран растеж от 40%) и Германия (18 хиляди с регистриран растеж от 42%).

Кой посещава България?
Чуждестранните туристи, посетили България това лято, са похарчили 60 млн. евро през Revolut. Сума, която е с 46% по-голяма спрямо година по-рано.
Сред европейските клиенти на Revolut, посетили България, водачи са румънците (146 хиляди туристи, похарчили 20 млн. евро), британците (40 хиляди, похарчили 14 млн. евро), поляците (18 хиляди, похарчили 4 млн. евро), гърците (12 хил.), германците (9 хиляди ).
Средно най-вече на човек са харчили французите (902 евро), американците (540 евро) и британците (532 евро).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР