Държавната Israel Aerospace Industries (IAI), глобален лидер в отбранителната и

...
Държавната Israel Aerospace Industries (IAI), глобален лидер в отбранителната и
Коментари Харесай

Най-голямата израелска военна компания предлага на България супер модерни радари

Държавната Israel Aerospace Industries (IAI), световен водач в отбранителната и авиокосмическата промишленост, предлага на България ново потомство от високо оценения и одобрен в практиката на редица страни многофункционален радар (MMR) ELM-2084, създаван от дъщерното ѝ поделение ELTA Systems.
Изпитаният в действителни бойни дейности MMR обезпечава въздушното наблюдаване и системата за противовъздушна защита (ПВО) на голям брой страни по света. Радарът е част от фамозните в целия свят системи за Противовъздушна отбрана на Израел – " Железен купол " (Iron Dome) и " Прашката на Давид " (David’s Sling). Той е интегриран и в наземната система за Противовъздушна отбрана на IAI – " Barak 8 / MX ". Радарът MMR е на въоръжение в армиите на редица страни по света. Многофункционалните радари MMR комбинират оперативни задачи за противовъздушна защита и въздушно наблюдаване. Те са съвместими с отбранителните системи на НАТО и се употребяват като част от системите за ръководство и надзор на Алианса от разнообразни отбранителни сили.
В новата версия MS-MMR (Multi-Sensor MMR/мултисензорен многофункционален радар) към главния радар са интегрирани спомагателни датчици на ЕLTA Systems, които обезпечават интензивно, пасивно и комбинирано наблюдаване на въздушното пространство, а също по този начин подкрепят и многофункционалните оперативни потребности на въоръжените сили.
Офертата на IAI включва трансфер на технологии и ноу-хау от Израел към България, както и индустриално съдействие, което ще донесе изгоди на българската промишленост. Като част от предлагането на IAI, съставените елементи на радарите ще бъдат създавани в България, в партньорство с локални български компании и под управлението и наблюдението на IAI.

" MMR е един от най-успешните ни артикули като все още над 100 радара MMR са на въоръжение в армиите на редица европейски, азиатски и американски страни. През годините ние непрестанно усъвършенстваме и развиваме MMR, като можем да заявим, че наличието му промени метода на водене на бойните дейности по света. За нас е чест да предложим на България усъвършенстваните радарни системи MS-MMR, създадени от ELTA. Тези радарни системи и интегрираните в тях технологии ще обезпечат предимство на България във връзка с противовъздушната защита и въздушното наблюдаване. ", разяснява Йоав Тургеман, вицепрезидент на IAI и основен изпълнителен шеф на ELTA Systems.
В последното десетилетие в света породиха нови типове въздушни закани вследствие на напредъка на стелт технологията. Платформи като безпилотните летателни апарати, тактическите въздушни оръжия, управляемите, крилатите и балистичните ракети насочат нови провокации пред системите за въздушно наблюдаване, противовъздушна (ПВО) и противоракетна защита (ПРО). Това докара до търсене на системи за наблюдаване на въздушното пространство, които да обезпечат по-бързо и по-точно разкриване и идентифициране на въздушните закани, като в това време подсигуряват по-висока степен на оцеляване на отбранителните сили в бойните дейности.
MMR, който работи в S-честотния бранш, дава обилни благоприятни условия за противовъздушна защита, въздушно наблюдаване и ръководство на огъня с огромен обхват на деяние. От своя страна по-новата версия MS-MMR, която разполага с спомагателен X-Band радар, дейни IFF и ADS-B датчици и пасивни датчици SIGINT, EO/IR и LDS (система за разкриване на изстрели), подсигурява по-добра подредба, идентификация и разграничение на доста близки цели, без значение от ситуацията в небето или метеорологичните условия.
Радарът MS-MMR доста усъвършенства надеждността на системата за наблюдаване на въздушното пространство и ситуационна информираност. Той също по този начин може да противодейства дейно на нови типове дребни, нисколетящи, мудни и кръжащи обекти, които са труднооткриваеми за радарите (с радарен отразяващ ефект/Radar cross-section), както и да прихваща крилати и балистични ракети с друг обхват на деяние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР