Държавната фирма Автомагистрали“ посреща 2020 г. с двойно по-голям персонал

...
Държавната фирма Автомагистрали“ посреща 2020 г. с двойно по-голям персонал
Коментари Харесай

Автомагистрали“ посреща 2020 г. с увеличен персонал и модерна строителна техника

Държавната компания „ Автомагистрали “ посреща 2020 година с двойно по-голям личен състав и освежен машинен парк . През 2019 година в сдружението бяха назначени 201 строителни инженери, проектанти, геодезисти, водачи на тежкотоварни коли и машинисти, елементарни строителни служащи, както и счетоводители и механически ръководители, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Желаещите да работят са доста, тъй като възнагражденията са над междинните за бранша . Хората се обезпечават на цялостния размер на работната си заплата и най-важното, получават парите си постоянно в точния момент, разяснява изпълнителният шеф Стоян Беличев.

През 2019 година „ Автомагистрали “ усили доста строителните и транспортните машини, с които оперира . Беше платен 40-тонен булдозер, последна дума на техниката. С високи характерности са челните товарачи, без които строителството е немислимо. Важна облага са и 43 нови товарни автомобила. Много машини се взимат на лизинг, а други са чартърен.

Компанията към този момент разполага и с съвременна инсталация, която сложена върху дрон, може да прави геодезическо снимане от въздуха . Това разрешава освен извънредно точно отчитане на свършената работа и употребяваните материали, само че пести време и средства. Ако геодезическото снимане би трябвало да се прави на терен, ще е нужен екип от 12-15 геодезиста, а за сектор от 10 км ще им бъдат нужни 10 месеца. Безценен е и крамерът – машина, с която се правят поправки, поддръжка и създаване на виадукти и мостови уреди.

Придобиването на нова техника и увеличението на личния състав ще продължи и през 2020 година, защото дейностите на сдружението се уголемяват . В момента се прави преструктуриране на компанията. Едно от направленията й ще е обвързвано с настоящите поправки и поддръжка на автомагистралите, второто – с създаване на новите сектори на „ Хемус “, и третото – с подсилване на свлачища, срутища и пропадания по републиканската пътна мрежа.-->

Предстои ни доста работа, което изисква съвършена организация, разяснява Стоян Беличев . По празничните дни да вземем за пример към 300 хиляди автомобила напущат София и ние би трябвало да осигурим тяхното безпроблемно и безвредно придвижване по „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “. Наша грижа е те да бъдат обработени при зимни условия, да има на всички места нужната сигнализация, светлинни табла и маркировка, добавя Беличев.

Паралелно се работи по осъществяването на топ целта на държавното управление – новите сектори на „ Хемус “ . През т.г. стартира строителството на 134 км от автомагистралата, за които бяха обезпечени от държавното управление 1,35 милиарда лева В момента се правят ровове, диги, водостоци и селскостопански подлези в сектор 1 - сред 94-ти и 96-ти км. Поетапно ще се издават строителни разрешителни и за останалите прави от трасето. В най-напреднал стадий от провеждането и привършване на нужните процедури са секторите от п. в. „ Боаза “ до пътен възел „ Дерманци “, в това число, и от пътен възел „ Каленик “ до пътен възел „ Плевен “. За трите сектора - от края на п. в. „ Плевен “ до път 1-5 Русе - Велико Търново изпълнителят изготвя техническите планове, които би трябвало да се показват по график в АПИ за обзор и утвърждение. Провеждат се и процедурите по актуализация и утвърждение на Подробен устройствен план - Парцеларен проект, по който ще се прави отчуждаването на терените. Очаква се разрешението за градеж на трите сектора или на части от тях да се издаде в средата на 2020 година

Всички желаеме нещата да се случват по-бързо, само че има процедури, които няма по какъв начин да бъдат прескочени . Най-дълъг е процесът по отчуждение на терените за новите трасета. След това се прави техническо планиране и приемане на строителни позволения. Всичко лишава време и колкото и да ни се желае, няма по какъв начин процесът да се редуцира, изясняват специалистите.
Не по-малко комплицирани са ремонтите по горното и долното строене на виадуктите и мостовите уреди на „ Хемус “ и „ Тракия “. През 2019 година са ремонтирани 10 огромни уреди на автомагистралите „ Тракия и „ Хемус “. Това са 5 виадукта на Автомагистрала „ Тракия “, 4 виадукта на Автомагистрала „ Хемус “ и тръбата за София на тунел „ Витиня “. Стойността на вложените средства от републиканския бюджет е близо 65,3 млн. лева Агенция „ Пътна инфраструктура “ възнамерява за 2020 година да разпореди ремонтни действия на пет виадукта на Автомагистрала „ Хемус “ и на пет виадукта на Автомагистрала „ Тракия “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР