Държавната дума ратифицира единодушно договорите за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ

...
Държавната дума ратифицира единодушно договорите за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ
Коментари Харесай

Руската Дума ратифицира признаването на ДНР и ЛНР в провъзгласените от тях граници

Държавната дума ратифицира единомислещо договорите за другарство, съдействие и взаимопомощ със самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република , съобщи ТАСС. В понеделник Русия призна двата сепаратистки региона в Украйна за самостоятелни страни с укази, подписани от президента Владимир Путин.

Договорите бяха подписани от съветския президент, от една страна, и ръководителите на ДНР и ЛНР, Денис Пушилин и Леонид Пасечник, от друга. По-рано във вторник документите бяха утвърдени и от парламентите на самопровъзгласилите се самостоятелни републики.

Междувременно представителят на Кремъл Сергей Лавров съобщи пред публицисти, че Москва признава Донецк и Луганск в границите, в които те се самопровъзгласили . Според него, реакцията на Запада за признаването на ЛНР и ДНР  " е предвидима и прогнозируема ". "

Според споразуменията сред Русия, Донецк и Луганск, които са с еднакъв текст, " страните ще построяват връзките си като другарски страни, поредно ръководейки се от правилата на взаимното ценене на държавния суверенитет и териториална целокупност и мирното споразумяване на разногласията ", както и на правилата на равноправието и ненамесата. Договорите обгръщат сферите на стопанската система, в това число потреблението на съветската рубла, защитата и защитата на границите, отбраната на правата на етническите малцинства и други.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР