Държавната дума на Руската федерация прие закон За мерките срещу

...
Държавната дума на Руската федерация прие закон За мерките срещу
Коментари Харесай

Държавната дума на Русия прие закон за контрасанкциите

Държавната дума на Руската федерация одобри закон „ За ограниченията против въздействието на неприятелските дейности на Съединени американски щати и други страни “, който влиза в действие в деня на формалното му издание, предава РИА Новости, представена от Фокус.
Документът разрешава да бъдат въвеждани контрасанкции в отговор на дейностите на Съединени американски щати и други страни. Мерките може да бъдат предприемани както във връзка с страни, по този начин и на организации под тяхна пълномощия, а също против обособени длъжностни лица и жители.
Законът разрешава преустановяване на интернационално съдействие в разнообразни браншове, въвеждането на възбрана за импорт или експорт на продукция и материали, а също и присъединяване в държавни покупки или приватизация на държавно или общинско имущество.
В първичния вид на документа държавното управление получи право на 16 контрамерки, на второ четене те бяха редуцирани до шест. Контрасанкциите няма да обгръщат витално нужни артикули като медикаменти да вземем за пример.
От законопроекта бе отстранена и точката, която предвиждаше въвеждане на ограничавания на съветски банки и компании с задгранично присъединяване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР