Държавната агенция за закрила на детето стартира чат приложение за

...
Държавната агенция за закрила на детето стартира чат приложение за
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето стартира чат приложение за разговор с деца

Държавната организация за протекция на детето започва чат приложение за диалог и консултация с деца. Всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа специалисти от Агенцията ще бъдат разполагаем, с цел да отговорят на въпросите им. Чатът ще е наличен за всяко дете през формалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg.

Анализите на данните от позвъняванията на НТЛД 116111 демонстрират не дребен брой безмълвни позвънявания. Най-често те са свързани със боязън и терзание за диалог, само че в това време демонстрират и нуждата за шерване. По думите на експертите чат приложението е още по-лесен и наличен вид за тези деца, тъй че да получат поддръжка.

НТЛД 116111 на ДАЗД е част и от Глобалната мрежа телефонни линии за деца – Child Helpline International, в която членуват още 133 страни. Експертите на ДАЗД регулярно обменят опит и положителни практики с сътрудниците си от Глобалната мрежа, една от които е точно основаването и поддържането на чат приложение.

„ Националната телефонна линия за деца 116111 е разпознаваема и се употребява с доверие. Има случаи, в които деца търсят консултантите наново и по разнообразни тематики, тъй като са построили доверителна връзка. Въпреки това на всички ни е ясно, че децата от ден на ден споделят посредством обществените мрежи и чат приложения. Затова за ДАЗД беше извънредно значимо да отговорим на тази тяхна нужда, тъй че да имат още една опция да потърсят съвет или поддръжка от специалисти “, разяснява доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

Както и при позвъняване на Националната телефонна линия за деца, по този начин и при свързване в чат приложението, диалога е неизвестен и изцяло безвъзмезден. Личната информация се обработва в сходство с условията на Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за отбрана на персоналните данни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР