Държавната агенция за закрила на детето се самосезира във връзка

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира във връзка
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира по повод информация за дете, полагащо труд в строително-ремонтни дейности в София

Държавната организация за протекция на детето се самосезира по отношение на медийни изявления за малолетно лице, което поставя труд в строително-ремонтни действия в гр. София. ДАЗД изиска информация и предприемане на ограничения по подготвеност от Дирекция „ Инспекция по труда - София ", от кмета на регион „ Красно село ", както и от Столична община и Столичния общински съвет.

От страна на Държавната организация за протекция на детето са сезирани и Дирекция „ Социално подкрепяне " - Красно село и Дирекция „ Социално подкрепяне " - Оборище, към която работи отдел „ Мобилна работа с деца в риск " за осъществяване на дейностите, които са в пълномощията им.

Поради липса на съответни данни за детето, което се вижда на публикуваните фрагменти, ДАЗД изиска подпомагане и от Главна дирекция „ Национална полиция ", с оглед определяне самоличността на детето, както и на други деца, при положение, че има такива. След приемане на нужната информация ще бъде известена способената дирекция „ Социално подкрепяне " за предприемане на ограничения за протекция и гарантиране правата и ползите на детето/децата.

ДАЗД е осигурила редица благоприятни условия за подаване на сигнал за дете в риск. Такъв може да бъде подаден през формалната страница на Агенцията, посредством дейния бутон „ Подай сигнал ". Също по този начин всеки може да алармира през формалната е-поща на ДАЗД. Най-бързия метод за подаване на сигнал е и позвъняване на Националната телефонна линия за деца 116 111, която работи непрекъснато и е изцяло безвъзмездна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР