Държавната агенция за закрила на детето съвместно с Дирекция Международно

...
Държавната агенция за закрила на детето съвместно с Дирекция Международно
Коментари Харесай

ДАЗД координира връщането във Федерална република Германия на три деца, обявени за издирване в Шенгенската информационна система

Държавната организация за протекция на детето взаимно с Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ на Министерство на вътрешните работи провежда и реализира връщането на три деца, гръцки жители, на грижите на обществените служби на Федерална република Германия.

Непълнолетните гръцки жители са с мярка за протекция в Германия, само че все пак са изведени от страната, като са оповестени от немските управляващи в Шенгенската осведомителна система за търсене.

Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ на Министерство на вътрешните работи уведоми ДАЗД, че на гранично контролно-пропускателен пункт Маказа са открити три малолетни лица, оповестени за интернационално търсене. Експертите от Държавната организация за протекция на детето започнаха нужните дейности и децата бяха настанени от обществени служащи в подобаваща обществена услуга, до момента в който се провежда предаването им на упълномощените експерти от Службата по въпросите на младежта в гр. Крефелд, Германия.

ДАЗД координира и провежда всички дейностите по връщането на децата на немските обществени служби. Гарантирана бе тяхната сигурност и сигурност, като към днешна дата те към този момент са на територията на Федерална република Германия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР